Vágólapra másolva!
Két egykori F1-es pilóta, Kevin Magnussen és Marcus Ericsson is győzelmet ért el Detroitban, az IMSA és az IndyCar közös versenyhétvégéjén. Felix Rosenqvist hatalmas, de szerencsés balesetet vészelt át.

A 2013-as szezon óta első futamgyőzelmét ünnepelhette a McLaren, a Renault és a Haas korábbi F1-es pilótája, az IMSA mezőnyében a Chip Ganassi Racing színeiben versenyző Kevin Magnussen. A 01-es rajtszámú Cadillac DPi-V.R-t vezető dán pilóta Detroitban szerepelt váltótársával, Renger van Der Zandéval, végig vezette a futamot és végül győzelmet ünnepelhetett.

Renger van der Zande és Kevin Magnussen ünnepelhetett Forrás: Kyle Chura Associates

„Igazán kiváltságos helyzet volt, hogy a győzelemért küzdhettünk. Álomszerű ilyen csodálatos autóval ilyen lenyűgöző pályákon versenyezni ezzel a csapattal. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem. Különleges érzés, hogy a győztes trófeával távozhatok a hétvégéről. Újra nyerő helyzetbe kerültem és nagyon élvezem” – nyilatkozta Magnussen.

„Sok kört vezettünk már idén, végre a megfelelő körök során álltunk az élen. A Chip Ganassi Racingnek meggyőző hétvégéje volt, örülök, hogy én is hozzájárulhattam ehhez” – utalt arra, hogy az istálló a másik kategóriában, az IndyCar mezőnyében is győzött a szombati nap során.

A futamot a Caterham és a Sauber (Alfa Romeo) korábbi F1-es pilótája, Marcus Ericsson nyerte meg, miután Felix Rosenqvist hatalmas balesete és Romain Grosjean ütközése miatt is le kellett állítani a küzdelmet. Ez Ericsson első sikere a sorozatban és idén a hetedik versenyen a hetedik különböző győztes az IndyCarban.

Ericssonnak mindkét piros zászlós fázis segített,

Rosenqvist bukása után jutott dobogós helyre, a verseny vége felé pedig már a győzelemért harcolt Will Powerrel, aki műszaki hiba miatt nem tudta folytatni a futamot a második újraindítás után. „Most az egyszer nekem kedveztek a dolgok – nyilatkozta a svéd pilóta. – Nagyon sajnálom Willt, remek munkát végzett, de ez ma az én napom volt, ideje volt.”

Rosenqvistet kórházba szállították hatalmas balesete után, de később a Twitteren köszönetet mondott az üzenetekért, és azt írta, „rendben vagyok, eltekintve attól, hogy fáj mindenem! Köszönöm az üzeneteket és az IndyCar orvosi stábjának, hogy gondoskodtak rólam. Micsoda versenyünk volt addig! Nagy gratuláció Marcus Ericssonnak az első győzelemhez!”