Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc úgy érzi, Sainzcal jobban megértik egymást, mint Vettellel

2021.06.12. 19:18

Charles Leclerc kijelentette, Carlos Sainzcal már csak a spanyol versenyző életkora miatt is más típusú viszonyt ápol, mint korábban Sebastian Vettellel. A Ferrari pilótája szerint a két pole pozíció ellenére még mindig nagy a lemaradásuk az élcsapatokkal szemben, de a 2022-es idényre ez megváltozhat.

A Ferrarinál idén szemmel láthatóan sokkal jobb a hangulat, mint a 2020-as szezonban volt, és valószínű, hogy ebben nem csupán a javuló eredmények játszanak szerepet. A csapat és a tavalyi idény végén távozó Sebastian Vettel között ugyanis jól érzékelhetően megromlott a viszony, ám a helyére érkező Carlos Sainz új lendületet vitt Maranellóba. 

Leclerc másfajta kapcsolatban van Sainzcal, mint Vettellel voltForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Rose

Az istállóval 2024-ig szerződéssel rendelkező Charles Leclerc már korábban is méltatta új csapattársát, most pedig abból a szempontból hasonlította össze őt elődjével, hogy milyen kapcsolatot ápol, illetve ápolt velük. Mivel a négyszeres világbajnok több mint 10 évvel idősebb nála, a spanyol pilóta viszont csak 3-mal, nem meglepő, hogy utóbbival jobban megértik egymást.

Más jellegű viszonyról van szó, hiszen életkorban közelebb áll hozzám, szóval ugyanazokon a dolgokon nevetünk – nyilatkozta a Channel 4-nak. – Emellett az érdeklődési körünk is megegyezik, és alapvetően mindenből versenyt csinálunk, amibe belekezdünk.”

Leclerc a Portugál Nagydíjat leszámítva egész évben remekel az időmérőkön, olyannyira, hogy Monacóban és Bakuban pole pozíciót szerzett. A hercegségben végül nem tudott részt venni a futamon, Azerbajdzsánban pedig bebizonyosodott, hogy a Ferrari még nincs a Red Bull és a Mercedes szintjén.

„Még mindig nagyon messze vagyunk [tőlük] – szögezte le. – A Forma-1-ben mindenhez idő kell, és ha megnézzük a különbséget a spanyolországihoz hasonló normál pályákon, akkor látjuk, hogy továbbra is távol vagyunk, szóval még mindig sok a dolgunk. Másfelől viszont úgy vélem, a 2022-es új szabályok nagy lehetőséget jelentenek, úgyhogy rendkívül fontos lesz számunkra, hogy a lehető legjobb pozícióban kezdjük el [azt az idényt].”

Leclerc a jövőre érkező új technikai szabálycsomagra utalt, ami teljesen felboríthatja az eddig megszokott erőviszonyokat, éppen ezért minden istálló igyekszik a lehető leghatékonyabban felkészülni az új korszakra. Leclerc azonban nem csupán abban reménykedik, hogy a Ferrari sikerrel veszi az akadályt, hanem abban is, hogy az F1 törekvései megvalósulnak, és valóban szorosabb lesz a versenyzés.

Leclerc úgy véli, a középmezőnyben már most szoros a csata, jövőre pedig még közelebb kerülhetnek egymáshozForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Nagyon remélem, és úgy érzem, ebbe az irányba megyünk – válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésre. – Ami mostani autókat illeti, a Mercedes és a Red Bull van az élen, majd némi lemaradással következik az összes középcsapat, szóval nagyon közel vagyunk [egymáshoz]. Bízom benne, hogy jövőre, az egyszerűbb szabályokkal és a csapatok rendelkezésére álló kisebb mozgástérrel a kocsi fejlesztését illetően, az autók még közelebb lesznek egymáshoz.”

Leclerc hozzátette, ez nemcsak a szurkolók vágya, hanem a versenyzőké is, hiszen azt szeretnék, hogy szoros futamok esetén ők jelentsék a különbséget a riválisokkal szemben. Ez viszont manapság nem mindenkivel szemben lehetséges, hiszen egyes autók között túlságosan nagy a differencia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK