Ilyen feltételek mellett látogathatják a nézők az idei Magyar Nagydíjat

Forma-1, Magyar Nagydíj, nézők, szurkolók, lelátó
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: A general view as fans watch the action during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Hungaroring Sport Zrt. ismertette az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj látogatási feltételeit. Magyar állampolgárok csak védettségi igazolvánnyal mehetnek ki a versenyhétvégére, a belépők árának visszatérítését igényelni július közepéig lesz lehetőség.

A hétvégén rendezi a Hungaroring az idei első komoly nemzetközi versenyét, a kamion Európa-bajnokság 2021-es szezonjának nyitó fordulóját. Ez egyben az első olyan külföldi versenysorozat is az idén a mogyoródi dombok között, amelyre nézők is kilátogathatnak, de csak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Ugyanez lesz igaz a Budapesttől 20 km-re található versenypálya szokás szerinti legfontosabb eseményére, a július 30. és augusztus 1. közötti Forma-1-es Magyar Nagydíjra is.

Tavaly csak a környező dombokról kukucskálhattak be a nézők a zárt kapus futamra Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Darko Bandic

A Hungaroring hivatalos oldalán olvasható látogatási feltételek szerint

(ezen igazolvány felmutatásán felül az érintett személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására is kérhető). 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.

Noha a magyar nézőket ez nem érinti, a határon túlról érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező magyaroknak fontos lehet, hogy „a nemzetközi megállapodások értelmében" Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia vagy Törökország által kibocsátott védettségi igazolvánnyal is beléphetnek Magyarország területére, azaz érvényes belépőjeggyel a Magyar Nagydíjat is látogathatják. Az országok listája bővülhet, amit itt lehet nyomon követni.

A külföldi védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nem magyar állampolgároknak a határátlépést megelőző három napon belül elvégzett, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolt, negatív eredményű PCR-teszt is lehetőséget biztosít a Magyarországra utazásra, feltéve, ha hajlandó magát alávetni a testhőmérséklet-mérésnek.

Ismét lesznek nézők a Magyar Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Fontos, hogy azok a nézők, akiknek már van, vagy ezután vásárolnak belépőjegyet az idei Magyar Nagydíjra, de nem tudnak megfelelni a rendezvény és/vagy az ország július 12-én érvényben levő belépési feltételeinek, azok július 16-án 23 óra 59 percig jelezhetik visszatérítési igényüket, amit a jegyértékesítőnél (a vásárlás helyén), írásban kell megtenniük. A július 12-e után megvásárolt belépőknél viszont már csak abban az esetben lesz lehetőség visszatérítésre, ha július 12-e után hatályba lépő, az országba lépés vagy a rendezvény látogatásának feltételeit tovább korlátozó szabályozásokat vezetnek be.