Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel boldog karácsonyt kívánt Péreznek, majd az autóba pisilésről értekezett

2021.06.09. 09:25

Sebastian Vettel elemében volt az Azeri Nagydíj után, és csak úgy záporoztak belőle az aranyköpések. A négyszeres világbajnoktól azt is megtudhattuk, hogy nem szokott az autójába pisilni.

Sebastian Vettel-lel saját elmondása és a felvételek tanúsága szerint is madarat lehetett volna fogatni az Azeri Nagydíj után, annyira örült a bakui futamon elért második helyezésének. Ez nem csoda, hiszen igencsak rögös szezonkezdeten van túl a Racing Point tavalyi szereplése alapján az eddigieknél jóval többen reménykedő silverstone-i gárda. A négyszeres világbajnok a nagy örömködés közben ugyanakkor nemcsak magára gondolt, hanem a versenyt megnyerő, első red bullos futamgyőzelmét arató Sergio Pérezre is.

Vettel láthatóan örült Pérez győzelmének isForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Maxim Shemetov

Vettel a levezető körben előbb kiujjongta magát a második hely miatt, majd miután mérnöke szólt neki, hogy hamarosan valaki más fog hozzá szólni a rádióban, illetve figyelmeztette, hogy ne felejtsen el a második helyezettnek fenntartott parkolóba állni a Parc Fermében, a négyszeres világbajnok a következőt mondta.Oké, így lesz, közben pedig gratulálok vagy boldog karácsonyt, vagy bárhogy is mondják, Checónak. Örülök neki, egy újabb győzelem."

Ebből a mondatból kiderült, hogy Vettel spanyoltudása még némi csiszolásra szorul, hiszen a „Feliz Navidad" kifejezésnek júniusban még azért nincs itt az ideje.

Ezután egyébként Rosanna Tennant, az F1 TV riportere jelentkezett be az Aston Martin versenyzőjének rádiójába, hogy közölje vele, ő lett a szurkolók szavazatai alapján a nap versenyzője, mire Vettel eleresztett egy újabb aranyköpést és megkérdezte, hogy „honnan van meg a számom?"

Vettelnél már most karácsony volt

Ezzel azonban még nem ért véget a 34 esztendős pilóta sziporkázása, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján ugyanis folytatta. „Amikor a negyedik helyen haladtam, tudtam, hogy ez jó sok pontot jelent a csapatnak és nekem, de amint dobogós helyre kerültünk, az is eszembe jutott, hogy beleszólhatunk az első hely sorsába, ha valami történik. Ott kell lennünk, élesnek kell lennünk. A piros zászlós megszakítás során az autóban maradtam, hogy koncentrált maradjak, ne vonja el semmi a figyelmem és készen álljak” – utalt arra, hogy a legtöbben kiszálltak és a sisakot is levették, miközben ő sisakban ülve várta a második rajtot.

Elég kényelmes az autóm, és egyike vagyok azon keveseknek, akik nem pisilnek bele, úgyhogy bármeddig ott tudok maradni."  

Erre a kijelentésre már a Vettel mellett ülő, harmadik helyen célba érő Pierre Gasly is felkapta a fejét.

Vettel és az autóba pisilés

„Ismersz bárkit, aki az autójába pisil?" – fordult a némethez a francia, mire Vettel így felelt: „Igen, igen, te nem szoktál?" „Nem, egyértelműen nem" – válaszolt Gasly, majd Vettel még egy poént elsütött. Szerintem a mezőny fele szokott. Én nem, soha nem is csináltam. Egyszer megpróbáltam, de nem ment" – mondta még a maszk ellenére is jól kivehető vigyorral az arcán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK