Csapatfőnök nélkül folytatja tovább a Williams F1-es istállója

Forma-1, Simon Roberts, Williams, Azeri Nagydíj
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 04: Williams Team Principal Simon Roberts talks in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 04, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Maxim Shemetov - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról a Williams F1-es istállójának csapatfőnöke. A lépés a nagymúltú, ám az utóbbi években nagyon szerény eredményeket elérő csapat átszervezésének részét képezi.

Egy évvel azután, hogy a technikai, üzemeltetési és tervezési kérdésekért felelős ügyvezető igazgatóként csatlakozott a küszködő Williamshez, majd az istálló eladása és Claire Williams távozása után előbb ideiglenes, majd végleges csapatfőnökké nevezték ki, távozik posztjáról Simon Roberts. Feladatait Jost Capito, a jelenlegi ügyvezető igazgató veszi át.

Simon Roberts az Azeri Nagydíjon volt utoljára a Williams csapatfőnöke Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Maxim Shemetov

A tavaly fennállása során először pontot sem szerző, eddig az idei szezonban is pont nélkül álló, az Azeri Nagydíjon a konstruktőri pontverseny utolsó helyére visszacsúszó

Williams átszervezése az utóbbi időben is folyamatosan zajlott, az ügyvezető Jost Capito ugyanis egyszerűsíteni akarta a csapat struktúráját, hogy könnyebben elszámoltathatóak legyenek az egyes részlegek.

Ennek keretében érkezett márciusban a Volkswagentől Francois-Xavier Demaison a technikai igazgatói pozícióra (korábban hosszú ideig nem töltötte be senki ezt a posztot), és ennek keretében távozik most Roberts.

„Örömmel vettem át a csapatfőnöki pozíciót a Williams-család sportból történő távozása után. Most, a csapat folyamatosan zajló átformálódásával új kihívás vár rám, a csapatban pedig mindenkinek minden jót kívánok a jövőben" – búcsúzott Roberts.

Jost Capito folytatja az átszervezéseket Forrás: Williams Racing

„Simon fontos szerepet játszott az átállás menedzselésében az elmúlt 12 hónapban, most pedig meg szeretném köszönni az ebben az időszakban tett nagyszerű hozzájárulását" – mondta Capito.

A Williams távozó csapatfőnökének helyére nem neveznek ki másik csapatfőnököt, Roberts feladatait pedig Capito veszi át, miközben a technikai igazgató Demaison fog felelni mostantól a mérnöki feladatokért a pályán is.

Roberts korábban 15 évet töltött a McLarennél, rövid ideig pedig a Force Indiánál is dolgozott.