Társoldalunk:
Hírlevél

Csapatfőnök nélkül folytatja tovább a Williams F1-es istállója

2021.06.09. 12:58

Lemondott posztjáról a Williams F1-es istállójának csapatfőnöke. A lépés a nagymúltú, ám az utóbbi években nagyon szerény eredményeket elérő csapat átszervezésének részét képezi.

Egy évvel azután, hogy a technikai, üzemeltetési és tervezési kérdésekért felelős ügyvezető igazgatóként csatlakozott a küszködő Williamshez, majd az istálló eladása és Claire Williams távozása után előbb ideiglenes, majd végleges csapatfőnökké nevezték ki, távozik posztjáról Simon Roberts. Feladatait Jost Capito, a jelenlegi ügyvezető igazgató veszi át.

Simon Roberts az Azeri Nagydíjon volt utoljára a Williams csapatfőnökeForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Maxim Shemetov

A tavaly fennállása során először pontot sem szerző, eddig az idei szezonban is pont nélkül álló, az Azeri Nagydíjon a konstruktőri pontverseny utolsó helyére visszacsúszó Williams átszervezése az utóbbi időben is folyamatosan zajlott, az ügyvezető Jost Capito ugyanis egyszerűsíteni akarta a csapat struktúráját, hogy könnyebben elszámoltathatóak legyenek az egyes részlegek. Ennek keretében érkezett márciusban a Volkswagentől Francois-Xavier Demaison a technikai igazgatói pozícióra (korábban hosszú ideig nem töltötte be senki ezt a posztot), és ennek keretében távozik most Roberts.

„Örömmel vettem át a csapatfőnöki pozíciót a Williams-család sportból történő távozása után. Most, a csapat folyamatosan zajló átformálódásával új kihívás vár rám, a csapatban pedig mindenkinek minden jót kívánok a jövőben" – búcsúzott Roberts.

Jost Capito folytatja az átszervezéseketForrás: Williams Racing

„Simon fontos szerepet játszott az átállás menedzselésében az elmúlt 12 hónapban, most pedig meg szeretném köszönni az ebben az időszakban tett nagyszerű hozzájárulását" – mondta Capito.

A Williams távozó csapatfőnökének helyére nem neveznek ki másik csapatfőnököt, Roberts feladatait pedig Capito veszi át, miközben a technikai igazgató Demaison fog felelni mostantól a mérnöki feladatokért a pályán is.

Roberts korábban 15 évet töltött a McLarennél, rövid ideig pedig a Force Indiánál is dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK