Vágólapra másolva!
Fél év múlva rendezik az F1 történetének első Szaúd-arábiai Nagydíját, a nyomvonal után bemutatták a főépület látványtervét is.

A nyomvonal után a bokszépület látványtervét is bemutatták a Szaúd-arábiai Nagydíj felvezetéseként. Dzsiddában a hivatalosan Jeddah Corniche Circuit nevet viselő pályán a szezon leglátványosabb épületét akarják felépíteni.

Látványterv a szaúdi pályáról Forrás: Twitter

A létesítmény négyszintes, 280 méter hosszú, a megszokottak szerint a garázsok fölött a sajtóközpontnak, a versenyirányításnak és a VIP vendégeket fogadó Paddock Clubnak is bőséges teret biztosít.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi a hosszútávú terv az épülettel, hiszen a Szaúd-arábiai Nagydíjat várhatóan csak az első néhány évig rendezik majd Dzsiddában, ezután egy teljesen új szórakoztató komplexumba költözik a Forma-1.

A hat hónap múlva esedékes verseny már eddig is nagy port kavart, mert bár a kereskedelmi jogok tulajdonosa, a Liberty Media nagyon lelkes az új helyszín miatt, a nemzetközi közvélemény gyakran bírálja az országot, mert sportesemények megvásárlása révén igyekeznek javítani a megítélésükön.

Az biztos, hogy az infrastruktúra terén Dzsiddában nem lesznek problémák, a pálya látványosnak, építészetileg izgalmasnak ígérkezik, a nyomvonal kialakításában az F1 saját kutatócsapata is közreműködik, azt ígérték, hogy tudományos módszerekkel segítik majd az előzések kialakulását.

Az első Szaúd-arábiai Nagydíjat – jelen állás szerint – a szezon utolsó előtti fordulójaként 2021. december 5-én rendezik az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt.