Társoldalunk:
Hírlevél

Haug szerint Schumacherből kiváló csúcsmenedzser vált volna

2021.06.06. 06:06

Korábbi mercedeses főnöke, Norbert Haug méltatta a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. A volt sportvezető szerint a német legenda a versenyautóból kiszállva is maradandót alkothatott volna.

Manapság már elsősorban Mick Schumacher révén merül fel a Forma-1-ben a sportág egyik, ha nem legismertebb családneve, de a bennfentesek továbbra sem felejtik el hétszeres világbajnok édesapját, aki nem csupán sporteredményei, hanem a csapatépítésben való részvételét is gyakran kiemelik.

Haug szerint Schumacher csapatfőnökként is megállta volna a helyétForrás: Getty Images/2012 Getty Images/Clive Mason

Korábbi főnöke, Norbert Haug elmondta, szerinte honfitársa a versenyzői pályafutása után is sikeres lehetett volna, ezt azonban a 2013 decemberi síbalesete megakadályozta. Az egykori újságíró 1990-ben csatlakozott a Mercedeshez, ekkor még Schumacher is a juniorcsapat tagja volt, majd hosszú évekig egymással küzdöttek, mielőtt 2010-től a német versenyző ismét a Mercedeshez szegődött.

Tökéletes csúcsmenedzser lett volna, aki a versenyautón kívül sem ért volna el kisebb sikereket – idézte az Auto Motor und Sport nyomán a GMM hírügynökség. – A személyes fejlődése terén Michael nem diktált lassabb tempót annál, amit a pályán is mutatott” – idézte fel a tapasztalatait a 68 esztendős szakember.

Aktív pályafutása során Schumacher nem mutatott érdeklődést aziránt, hogy más sikeres versenyzőkhöz hasonlóan csapattulajdonos vagy vezető legyen, a Ferrarinál átmenetileg kapott egy menedzseri pozíciót az első visszavonulása után, 2010-től viszont mégis újra versenyautóba ült.

Haug viszont úgy véli, hogy Schumacher annyira sokoldalú személyiség volt, hogy a készségeit a versenyzésen túl is kamatoztathatta volna.

2012-ben Haug búcsúztatta Schumachert a Mercedes részérőlForrás: Getty Images/2012 Getty Images/Mark Thompson

„Kifinomult angol nyelvet beszélt, tökéletesen fitt volt, okos és mindig energiával teli – méltatta Haug. – Autóversenyzőként hihetetlen volt a tudásvágya, minden követ megmozgatott, hogy a dolgok után járjon. Michael mindig empatikus volt, amikor a szerelőivel és a csapat tagjaival egyeztetett, mindenkit motivált, fejből tudta mindenkinek a születésnapját és érdeklődött a családtagjaikról is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK