Társoldalunk:
Hírlevél

Grosjean horrorisztikus balesetéről készített képével nyert díjat egy fotós

2021.06.04. 13:35

Az egyik, Romain Grosjean bahreini bukásáról készült fotó nyerte el az aranyérmet a World Sports Photography Awards F1-es kategóriájában.

Romain Grosjean bahreini balesete a tavalyi F1-es idény egyik, ha nem a legemlékezetesebb pillanata volt. A sportágban évtizedek óta nem történt ennyire látványos bukás, hiszen a megsérülő benzintank miatt az autó gyakorlatilag a becsapódás pillanatában lángra kapott.

A díjnyertes fotó

Ennek fényében nem meglepő, hogy az esetről készült képek közül akadt olyan, amit a fotós szakma is nagyra értékelt. Olyannyira, hogy az egyiket a World Sports Photography Awardson is elismerték. Az F1-es kategóriában aranyéremmel jutalmazott képet az egyik ügynökségnél dolgozó Andrew Hone készítette.

A fotón Grosjean még a lángok között van, de már nem sok választja el attól, hogy átugorjon a korlát másik oldalára.  Ott pedig Dr. Ian Roberts, a Forma-1 főorvosa várja, rajta kívül pedig egy pályamunkás igyekszik megfékezni a tüzet körülötte.

Hone, aki a mostani, bakui hétvégén pont Grosjean volt csapatánál, a Haasnál tevékenykedik, nagy elismerésnek tartja a díjat. „Örülök a győzelemnek, egyben megtiszteltetésnek is érzem – idézi az Autosport. – Egy F1-es szezon hosszú és nehéz, szóval nagyszerű, ha elismerik az ember munkáját.” Ezt követően arra is kitért, hogy milyen körülmények között készült el a nyertes fotó.

Lőttem egy képet a rajtról a 2-es kanyarban, majd miután az autók elmentek, megfordultam, hatalmas csattanást hallottam, és hatalmas tűzgolyó volt a levegőben – emlékezett vissza. – Természetesen egyenesen arrafelé futottam. Horrorisztikus jelenetek voltak, de rengetegen számítanak az emberre, hogy megörökíti a történteket. Szóval csak el kellett végeznem a munkámat.”

Grosjean autója kettétört a becsapódás soránForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Grosjean azután csapódott a falba a 3-as kanyart követő egyenesben, hogy összeért Danyiil Kvjat autójával, miközben próbált jobbra húzódni. A francia pilóta kezei súlyosan megégtek, valamint a bokája is kificamodott, így az idény utolsó két futamán már nem vehetett részt. A mostani szezont az IndyCarban tölti, ahol már fel is állhatott a dobogóra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK