Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez végre megértette a Red Bullt, Verstappennel rossz irányba mentek

2021.06.04. 17:20

Összességében jó napot zárt a Red Bull az Azeri Nagydíj péntekén, de azért voltak apróságok, amelyek sikerülhettek volna jobban a világbajnoki pontverseny éllovasának.

Nehezen kezdhette volna jobban a Red Bull az Azeri Nagydíj hétvégéjét, mint ahogyan kezdte. Az első szabadedzésen Max Verstappen végzett az élen a két Ferrari előtt, a másodikon pedig teljessé vált az energiaitalos csapat uralma, miután Sergio Pérez az élre állította az RB16B-t csapattársa előtt. Minden ugyanakkor így sem volt tökéletes, Verstappen szerint a második gyakorlásra ugyanis rossz irányba mentek.

A Red Bullok jól kezdtek - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Ami a teljesítményt illeti, nagyszerűen kezdtük a hétvégét, az első szabadedzésen igen jó volt az autó, jól éreztem magam benne – nyilatkozta a pontverseny éllovasa a Sky Sportsnak. – A második edzésre változtattunk néhány dolgon, hogy megnézzük, attól jobb lesz-e, de szerintem egy kicsit visszaléptünk. Holnapra természetesen megnézzük, hogy milyen irányba menjünk tovább, de a csapat szempontjából ez egy nagyon jó nap volt."

Verstappen kérdésre arra is kitért, hogy az első szabadedzésen csapattársa tartalék cipőjében vezetett, ami méretben nem passzolt pontosan, de semmilyen hatással nem volt a vezetésére.

Ami Pérezt illeti, a mexikói pilóta idei eddigi legjobb pénteki napján van túl, és ami számára igazán fontos, hogy tett egy lépést előre az autója megértésével.

„Monaco után sikerült fejlődést elérnünk, miután mindent alaposan kielemeztünk. A mai nap végre egy kicsit jobban megértettem az autót és azt, ahogyan vezetnem kell. Kétségtelenül ez volt az idei eddigi legjobb péntekem, mind az adatok, mind a tekintetben, hogy miként éreztem magam az autóban. Egyértelműen versenyben leszünk, remélhetőleg holnap sikerül tiszta kört összeraknom. A cél természetesen a pole pozíció lesz, de ehhez még találnunk kell néhány tizedet."

Pérez talált valamit - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kijelentette, hogy bár jobbnak tűnnek a Mercedesnél, azért a 11. helyen záró Lewis Hamilton hosszú etapjait látva nem dőlhetnek hátra. „Mindenek előtt magunkra koncentrálunk. Szerintem tiszta edzés volt, talán Checónak ez volt az idei eddigi legerősebb edzése. Ez bátorító. Ugyanakkor Lewis hosszú etapja nem tűnt rossznak, a tempójuk ott megvolt. Úgy tűnik, hogy jelenleg néhány kanyarban küszködnek – mondta, majd kiemelte, hogy a Ferrari sem tűnik rossznak. – A Mercedesek a pálya lassabb részén küszködnek, miközben a Ferrari nagyon erős ott, konzisztensen gyorsak mindenféle típusú kanyarban. Ami minket illet, elég jó az autónk egyensúlya, noha Max nem volt annyira boldog vele a második edzésen, miközbe Checónak jobban tetszett."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK