Társoldalunk:
Hírlevél

Özönvíz árasztotta el a Belga Nagydíj helyszínét, lezárták a pályát

2021.06.05. 06:04

Heves esőzés sújtotta Belgiumot, özönvíz árasztotta el a Belga Nagydíj helyszínét, a spái pályát is. A létesítményt lezárták, de az augusztus végi nagydíjat megtartanák.

Narancs riasztást adtak ki Belgiumban péntek este a heves esőzések miatt, annyi csapadék zúdult a térségre, hogy hömpölygött a víz a Belga Nagydíj világhírű helyszínére, a Circuit Spa-Francorchamps aszfaltcsíkjára is.

A helyzetet súlyosbította, hogy Spában jelentősek a szintkülönbségek, a célegyenes utáni La Source-kanyar és a híres Eau Rouge között erőteljesen lejt a pálya, ami így inkább ártérre emlékeztet, és az aszfaltcsíkot keresztező aluljárók is megteltek vízzel.

A károk miatt a rendezők lemondták a Spa Euro Race programját, várhatóan időre lesz szükség a helyzet felmérésére és a helyreállításhoz. A Belga Nagydíj augusztus végén esedékes, egyelőre nincs hír arról, hogy a természeti csapás befolyásolná a híres verseny visszatérését.

A Belga Nagydíjat tavaly zárt kapuk mögött rendezték, egy pénteki határozat szerint az országban 2021. augusztus 13. után maximum 75 ezer fős közönséggel lehet tömegrendezvényeket tartani, így a megrendezhetik a Pukkelpop és a Tomorrowland fesztivált, valamint az F1-es Belga Nagydíjat is.

A Nürburgring sok erőt kívánt a helyreállításhoz

Ennek feltétele, hogy a résztvevők be legyenek oltva vagy rendelkezzenek negatív koronavírus teszttel. A pálya teljes befogadóképessége 265 ezer fő körül van, a hatalmas, erdős területen várhatóan eloszlik majd a tömeg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK