Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari pilótái meglepődtek, de óvatosak az esélyeiket illetően

2021.06.04. 18:15

Charles Leclerc és Carlos Sainz sem szeretett volna hurráoptimizmussal tekinteni az Azeri Nagydíj szombati és vasárnapi napja elé amiatt, mert pénteken elmondásuk szerint a vártnál gyorsabbak voltak.

Előzetesen arra számítottak, hogy a monacói jó szereplés (legalábbis, ami a mutatott tempót illeti) után Bakuban ismét a rideg valósággal találkoznak majd, a Ferrari azonban egyelőre az Azeri Nagydíjon is ott van az élmezőnyben (az első szabadedzést a második és harmadik, a másodikat a harmadik és a negyedik helyen zárták). Charles Leclerc és Carlos Sainz is elismerte, hogy jobban szerepeltek a vártnál, de azért mindketten óvatosak.

A második edzésen Sainz volt előrébb - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

Az első gyakorláson még Leclerc-től elmaradó, délután viszont már a csapattársánál gyorsabb Sainz felhívta rá a figyelmet, hogy Bakuban a szokottnál is kevésbé lehet kiindulni a pénteki köridőkből, mert az egyes pilóták nagyon eltérő körülmények között futják a körüket. „Ma egy kicsit gyorsabbak voltunk, mint vártuk, noha az időeredmények félrevezetőek lehetnek, mivel többen is szélárnyékot kaptak az egyenesekben, beleértve engem is, míg többen különböző okok miatt nem fejezték be a körüket. De így is biztató első nap volt a csapatnak itt Bakuban" – értékelt a spanyol.

„A holnapi szabadedzés majd jobb indikátor lesz az időmérő előtt, addig rá kell jönnünk, hogy hol nyerhetünk még egy kis köridőt egy körön, miközben jó kompromisszumot találunk a gumik működésre bírására a hosszú etapokon. Nyílhatnak előttünk lehetőségek ezen a hétvégén, nekünk pedig készen kell állnunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőlük."

Leclerc-nek nem volt zökkenőmentes péntekje - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Az autójának elejét a második szabadedzésen a 15-ös kanyarban összetörő Leclerc szintén elégedett volt a napjával. „Egyértelműen jobb napunk volt, mint amire számítottunk, de ez még csak az első két szabadedzés volt. A tempónk biztatónak tűnt, éjszaka pedig azon fogunk dolgozni, hogy holnap is ilyen versenyképesek legyünk. Ma eléggé jól éreztem magam az autóban, különösen a féktávokon. Talán még egy kicsit túl jól is, mivel a 15-ös kanyarban túl keményen nyomtam. De végtére is arra van az edzés, hogy próbálgassuk a határokat. Jó köröm voltam akkor, holnap pedig meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. A fő riválisaink gyorsak, még ha ezt eddig nem is mutatták meg. Biztosra kell mennünk, hogy mindent tökéletesen csináljunk, maximalizálnunk kell a bennünk rejlő potenciált, és akkor remélhetőleg jó időmérőnk lehet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK