Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas a reptéren ragadt, Finnországból csodálkozott a Mercedes kritikáján

2021.06.03. 13:45

Újabb nehézséggel szembesült Valtteri Bottas, a viszontagságos szezonkezdet után nem érkezett meg időben Bakuba. Finnországból bejelentkezve elmondta, furcsállja, hogy őt is felelősnek tartják a csapatnál a monacói kiesésért.

Nem alakul jól az idei szezon Valtteri Bottas számára, a Mercedes pilótájaként papíron a világbajnoki cím egyik esélyese is lehetne, de az első öt futamból kettőt feladott és a másik három esetben sem tudott Lewis Hamilton és Max Verstappen igazi ellenfele lenni. Bottas a Monacói Nagydíjon ritka műszaki hiba miatt esett ki, a csapatfőnök viszont az őt is felelőssé tette.

A finn pilóta az ellenfeleihez hasonlóan hivatalos lett volna az Azeri Nagydíj előtti sajtótájékoztatóra, de meglepetésre nem jelent meg, ennek oka, hogy utazási nehézségek miatt a több, mint 5 és fél órát a repülőtéren töltött, ezért csak késve érkezik meg Bakuba, de online bejelentkezése során elárulta, csodálkozott, hogy neki is lehet szerepe a múltkori kiesésében.

Megnéztem a videót, és szerintem teljesen pontosan álltam meg, úgyhogy eléggé meglepődtem – reagált arra, hogy Toto Wolff szerint Bottas nem pontosan állt be a szerelőállásba. – Ezt a problémát már hetekkel ezelőtt szóba hoztam a csapatnál, úgyhogy nem a semmiből merült fel. Tudtuk, hogy nem tökéletesek a kerékcseréink, ezt más területeken is láthattuk, például az időmérőkön a gumik felmelegítése terén. Szerintem 2-3 cm-re voltam a középvonaltól és ez már elég magas fokú pontosság. Simán lehetnek 10-15 cm-es kitérések is, úgyhogy szerintem elég precíz voltam.”

Bottast eddig az ág is húzza az idei szezon során, de elmondta, élvezi a versenyzést Bakuban, a futamok is általában izgalmasan alakulnak és 2019-ben győzni is tudott már, így Lewis Hamiltonhoz hasonlóan reális esélye arra, hogy az Azeri Nagydíj története során először duplázni tudjon. Ebbe azonban más csapatok is beleszólhatnak.

„Az biztos, hogy erős ellenfeleink vannak, Monacóban láthattuk, hogy a Red Bull és a Ferrari is hihetetlenül gyorsnak bizonyult, és más istállók sem voltak nagyon lemaradva. Ez egy újabb utcai pálya, egy kicsit gyorsabb Monacónál, úgyhogy [nyerhetünk], de tökéletes munkát kell végeznünk, hogy ezt elérhessük.”

Nem törték meg a kudarcok

Bottas jelenleg mindössze a pontverseny 4. helyezettje 47 egységgel, miközben Verstappen 105 ponttal vezet, így ez a szezon is elúszni látszik a finn pilóta számára. Elismerte, a helyzet próbára tette az akaraterejét, de úgy vélte, minden azon múlik, hogy miként tud visszavágni a viszontagságok után.

Bottas végül késve, de megérkezett Bakuba - GalériaForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„A vesztesek megoldása az, hogy feladják, én nem ezt fogom tenni. Mentálisan nagyon erős maradok és tudom, hogy egy hosszú-hosszú szezon áll előttünk, amely során még sok csata vár ránk és remélhetőleg sok győzelem is. Teljes az önbizalmam és hiszem, hogy a csapattal még van időnk szép sikereket elérni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK