Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Az ellenfelek csak le akarnak lassítani minket a szárnyüggyel

2021.06.03. 18:57

Erős Mercedest vár a hétvégén Max Verstappen, aki megérti, hogy az ellenfelek a Red Bull autóját fürkészik, de szerinte másoknak is lenne mit alakítani a saját megoldásaikon.

Pályafutása során először F1-es éllovasként érkezett nagydíjhétvégére Max Verstappen, de a holland versenyző továbbra sem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy az első öt futam alapján ő gyűjtötte a legtöbb pontot. A Sky Sports kérdésére elmondta, jó érzés az élen állni, de megismételte, arra hajt, hogy az utolsó futam után rendelkezzen a legtöbb ponttal.

Verstappen éllovasként érkezett Bakuba - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

Ebben az is szerepet játszhat, hogy eldurvul-e a vita a csapatok között a hajlékony szárnyakkal kapcsolatban. A Francia Nagydíjtól kezdve szigorúbb tesztekkel vizsgálják majd az autókat, de Bakuban még nem érvényes a kiadott technikai direktíva, így lehetséges, hogy a csapatok óvást nyújtanak be az ellenfelek autóival kapcsolatban.

Természetesen megértem, hogy mások vizsgálják a dolgokat, mivel az idei szezon során jó munkát végzünk az autónkkal – nyilatkozta Verstappen. – Megértem, hogy panaszkodnak, de egyelőre a szabályok keretein belül maradunk. Semmi baj nincs vele – mondta a Red Bull hátsó szárnyáról. – Nyilvánvalóan megpróbálnak lelassítani minket.”  

Verstappen átdobta a labdát a Mercedes térfelére is, miután Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Monacóban rámutatott, a világbajnoki címvédő autóján is van hajlékony légterelő, csak nem hátul, hanem elöl. „A teljes képet kell látni, az autó legfontosabb és leginkább meghatározó része az eleje, és a mi [alkatrészeink] ott nem annyira hajlékonyak, mint a többi csapaté.”

A Red Bull a 2013-as szezon óta először vezeti a konstruktőri világbajnokságot is, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Mercedes a Monacói Nagydíjon mindössze Lewis Hamilton 7. helyét tudta felmutatni. Verstappen viszont nem akart messzemenő következtetéseket levonni az előző utcai verseny alapján, mert átlagos helyszíneken a Mercedesnek „még mindig nagyon jó autója van.”

Eddig a Red Bull szerezte a legtöbb pontot - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Monaco sohasem passzolt igazán hozzájuk, nagyon hosszú az autójuk tengelytávja, ami ott nem éppen csodálatos, de alapvetően, a szezon többi része során elég hasznos eszköz. Sok világbajnokságot megnyertek már, úgyhogy tudják, mit kell tenniük, és arra számítok, hogy erős teljesítménnyel vágnak vissza.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK