Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton viselkedését kritizálta világbajnok honfitársa

2021.06.02. 08:09

Damon Hillnek, 1996 Forma-1-es világbajnokának nem nyerte el a tetszését az, amit Lewis Hamiltontól a Monacói Nagydíj alatt látott.

Lewis Hamiltonnak teljes katasztrófa volt a Monacói Nagydíj. A szezon ötödik versenyhétvégéjén a hétszeres világbajnok csak szenvedett, és a szombati naptól fogva egy pillanatig sem tűnt úgy, hogy egyáltalán a dobogós helyezésekért harcban lehet. A Mercedes címvédője ráadásul szemmel láthatóan rosszul viselte a küszködést, és már az időmérő után jelezte, hogy kemény beszélgetések várnak rá és a csapatra, majd a vasárnapi verseny után újságírói kérdésre azt mondta, a történtekből a csapatnak van mit tanulnia, neki nincs. 1996 világbajnokának ez a viselkedés nem igazán nyerte el a tetszését.

Hamiltonnak nem termett babér MonacóbanForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Damon Hill az esetek többségében rendkívül pozitívan nyilatkozik Hamiltonról és az egekig magasztalja a hétszeres világbajnokot, a Monacóban látottakban azonban ő sem nagyon talált pozitívumot.Lewis kissé boldogtalannak tűnt a hétvége során. Amikor a dolgok nem mennek jól, egy kissé összezavarodik és kínosan kezd viselkedni. Egy kis nyomást helyezett át magáról a csapatra azzal, hogy azt mondta, »le kell ülnünk beszélni zárt ajtók mögött«" – nyilatkozta a 60 esztendős expilóta az F1 Nation podcastban.

Hill megjegyezte azt is, hogy Hamiltonnal ellentétben a csapat hibája miatt a második helyről kieső Valtteri Bottas alatt nem muzsikált olyan rosszul a W12-es. „Nem tudták működésre bírni az autójukat Monacóban, amitől Lewis dühös lett. Valtteri nem végzett rossz munkát azzal, hogy olyan elöl volt, úgyhogy neki sikerült valamit kihoznia belőle, de Lewisnak... Valami nem klappolt nála azon a hétvégén."

Bottasnak jó hétvégéje is lehetett volna Monacóban, ha nincs az elrontott kerékcsereForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már Monacóban is igyekezett a pozitív oldalát nézni a Mercedes küszködésének, most pedig elárulta, a verseny utáni hétfőn ugyanolyan motiváltnak látta a csapatot, mint a balul sikerült szezon előtti tesztelést követően. „A monacói hétvégék azok, amelyek miatt visszatérünk és még többet akarunk elérni – mondta az osztrák üzletember. – Ebben a sportban semmi nem jön könnyen, ezért imádjuk. Tudjuk, hogy ha nem vagyunk 100%-on, vagy legalább közel hozzá, akkor az visszaüt. Hétfő reggel ugyanazt az energiát láttam a csapaton, mint akkor, amikor visszatértünk a bahreini tesztről, és ez tetszik. Darabokra szedtük a hétvégét, kemény kérdéseket tettünk fel magunknak, és megtanultunk néhány alapvető fontosságú leckét. Bárcsak már a múlt hétvégén újra versenyezhettünk volna."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK