Ugyanaz történik Alonsóval, mint korábban Michael Schumacherrel?

Forma-1, Monacói Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 Team walks to the drivers parade ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyelőre elmarad korábbi önmagától a Forma-1-be az idei szezonra visszatérő Fernando Alonso, Nico Rosberg szerint pedig a kétszeres világbajnok ugyanabban a cipőben jár, mint korábban Michael Schumacher.

Fernando Alonso és Michael Schumacher pályafutásában eddig is akadtak hasonlóságok, például mindketten ugyanazzal a csapattal nyerték első két világbajnoki címüket (Schumacher idejében még Benettonnak, nem Renault-nak hívták), majd mindketten kétszeres világbajnokként kerültek a Ferrarihoz, jóllehet, a spanyol ezt némi kitérővel tette meg. Most pedig a 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint újabb hasonlóságot mutat az egykori ádáz ellenfelek életútja.

Alonso és Schumacher 2005-ben Forrás: DPA/AFP/Gero Breloer

Alonso két év távollét után, tavaly döntött úgy, hogy az idei szezontól ismét a Forma-1-ben akar versenyezni, és visszatért a Renault-ból Alpine-ná váló enstone-i istállóhoz, amellyel eddigi legnagyobb sikereit elérte. A kétszeres világbajnok azonban egyelőre elmarad attól a teljesítménytől, amire a legtöbben számítottak tőle, és még csapattársa, Esteban Ocon szintjét sem tudja hozni. A veterán pilóta készséggel elismeri, hogy nehezebben alakul a visszatérése, mint azt várta, azt azonban nem tartja helytálló megállapításnak, hogy mindennek a korához lenne köze (júliusban lesz 40 éves).

A világbajnok, aki jelenleg dominálja a sportágat, ő sem sokkal fiatalabb. Nem vagyok 20 évvel idősebb nála" – utalt a 36 éves Lewis Hamiltonra.

Máshogy látja azonban ezt Nico Rosberg, 2016 Forma-1-es világbajnoka, aki csapattársaként testközelből figyelhette a 2010-ben, három év kihagyás után a Mercedesszel visszatérő, akkor 41 esztendős Michael Schumachert. „Az Alpine-t nem könnyű vezetni, Alonso pedig látszólag küszködik vele. Időről időre ugyanakkor láthatjuk a zsenijének villanásait.

Fernando két éven át nem versenyzett a Forma-1-ben, időbe fog telni neki, mire megtalálja régi önmagát" – nyilatkozta Rosberg a Sky Sports szakértőjeként.

Schumacher a 2012-es Monacói Nagydíj időmérőjén, 43 évesen is megvillant, és megautózta a legjobb időt Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Mark Thompson

Rosberg korábban a Beyond the Grid podcastban hasonlóan vélekedett Schumacherről is, és egy az egyben úgy jellemezte a hétszeres világbajnok akkori teljesítményét, mint most Alonsóét. „Nem mentorként, hanem inkább kőkemény riválisként tekintettem Schumacherre. Ez másfajta dinamikát szült kettőnk között.

Kérdés, hogy Alonso is már csak villanásokra lesz-e képes.