Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Max Verstappen sem otthon malmozva várta, hogy az Azeri Nagydíjjal folytatódjon az idei Forma-1-es szezon. Előbbi ejtőernyőzött és vízi sportokkal ütötte el az időt, utóbbi pedig Magyarországra látogatott, hogy a Hungaroringen vezessen.

Mivel a Monacói Nagydíj után két hét szünet következik a bakui Azeri Nagydíjig, a Forma-1-es pilótáknak is volt egy kis szabadideje a két verseny között. A munka természetesen ilyenkor sem áll meg, Carlos Sainz és Daniel Ricciardo például arról posztolt a közösségi médiában, amint csapatuk főhadiszállásán gyakorol a szimulátorban, a Ferrari pilótái pedig még a Pirellinek is teszteltek a múlt héten, ami mellé egy kis futballmeccs is belefért. Lewis Hamilton és Max Verstappen kikapcsolódását azonban alighanem senki sem übereli.

Hamilton már rögtön a Monacói Nagydíj után elment lazulni egy kicsit

A hétszeres világbajnokról köztudott, hogy akárcsak korábban Michael Schumacher, ő is szeret nem kimondottan veszélytelen szabadidős tevékenységeket folytatni.

Az egyik ilyen az ejtőernyőzés, amit a Mercedes pilótája ezúttal Dubajban gyakorolt, majd posztolt egyet arról, ahogy előre szaltóval ugrik ki egy repülőgépből, ezután pedig szabadesés közben megpróbál a hátára fordulva zuhanni.

„Az utóbbi néhány évben tanulok ejtőernyőzni. Ez az egyik kedvenc időtöltésem a szabadidőmben. Ez én vagyok, ahogy ahogy először próbálok háttal repülni, de teljesen béna voltam benne. Ezután eltöltöttem egy kis időt a szélcsatornában, hogy gyakoroljak. Legközelebb azt is posztolom, hogy lássátok a fejlődésem" – írta a videó mellé.

Hamilton ejtőernyőzése Dubajban

Hamilton a kéthetes szünetben halmozza az élvezeteket, közvetlenül a monacói futam után ugyanis többek között Toto Wolff, Susie Wolff, valamint személyi edzője, Angela Cullen társaságában yachtozott egy kicsit, és jetskizéssel, illetve flyboardozással múlatta az időt (még Nico Rosberggel is összefutott), az ejtőernyős kaland után pedig ismét jetskire pattant, ezúttal édesapjával, Anthony Hamiltonnal.

Nem Hamilton volt egyébként az egyetlen, aki Dubajban "repkedett", hiszen Pierre Gasly, az Alpha Tauri versenyzője is ott járt. A francia pilóta egyelőre ugyanakkor még kezdőnek számít az ejtőernyőzésben, így ő inkább a szélcsatornát választotta, hogy oktató segítségével sajátítsa el az alapokat.

Verstappen a Hungaroringen tartotta formában magát

Max Verstappen, a Hamiltonnal a világbajnoki címért csatázó holland Red Bull-pilóta a kikapcsolódás egy kissé más formáját választotta, mint riválisa. A pontverseny éllovasa előszeretettel vesz részt szimulátorversenyeken, most azonban nem a virtuális térben vezetett az F1-es futamok között, hanem eljött a Hungaroringre.

Verstappen a Hungaroringen egy Porschéban, miközben személyi edzője videózza az anyósülésről

Verstappen már korábban is látogatott meg F1-es helyszíneket nem F1-es autóval, tavaly például utólag elárulta, hogy a versenynaptárban bemutatkozó, számára ismeretlen portimaói pályán is gyakorolt. A Hungaroringen aligha az volt a célja, hogy megismerje a mogyoródi aszfaltcsíkot, hiszen már hatszor járt itt a Forma-1 mezőnyével, inkább csak egy kis formában tartásról lehetett szó. A holland egy, többek között a számos F1-es hétvégén betétfutamként jelen levő Porsche-szuperkupában is használt Porsche 992-esbe pattant be, amelynek anyósülésén személyi edzője, Mark Cox foglalt helyet.