Társoldalunk:
Hírlevél

Bottas különös pszichológiai trükköt lesett el Toto Wolfftól

2021.06.01. 20:06

Valtteri Bottasnak van egy olyan módszere motivációja fenntartására, amit a Mercedes csapatfőnökétől, Toto Wolfftól vett át. A finn pilótának a trükk alkalmazásához a számítógépét kell nézegetnie.

Érdekes részletet árult el az eddigi leggyengébb mercedeses szezonkezdetét produkáló Valtteri Bottas arról, hogy milyen trükköt lesett el főnökétől motivációja fenntartására. A finn versenyző az eddigi ötből két futamról is kiesett, amivel jelenleg csupán negyedik helyen áll a pontversenyben, 58 pontra a vezető Max Verstappentől. Noha az esélye a vb-címre egyre halványul, Bottas igyekszik motivált maradni, amiben az is segíti, ha ránéz laptopjának háttérképére.

Egyelőre ez nem Bottas szezonjaForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Wolff és Bottas az utóbbi években szoros kapcsolatot alakított ki egymással, a Mercedes csapatfőnöke pedig igyekszik segíteni a finnt, amit többször már a verseny közben bejátszott rádióüzenetek is tanúsítottak. De van más is, amit Bottas főnökétől lesett el. Wolff korábban felfedte, hogy arra bátorítja alkalmazottait, hogy motiváció gyanánt tartsanak egy fotót a riválisukról a környezetükben. „Elhelyezheted ezt a fotót a naptáradban, vagy az asztalodon, és minden alkalommal, amikor egy kicsit csökken a motivációd, ránézel ezekre az emberekre. Mindenki szabadon csinálhatja ezt. Azoknál, akikkel együtt dolgozom, rendszeresen látok ilyen fényképeket. És ez jó dolog, hatásos pszichológiai fegyver."

Wolff elárulta azt is, hogy neki két fényképe van beállítva háttérnek, de az azokon látható személyek egyikének sincs köze a Forma-1-hez vagy az autóversenyzéshez, hanem az üzleti élettel vannak összefüggésben.

Bottas tavaly sokat beszélgetett főnökével arról, hogy miként maradjon motiváltForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Mercedes csapatfőnökének szavai után az Autosport megkérdezte Bottastól, hogy ő alkalmazza-e ezt a módszert és esetleg nézeget-e fényképeket a rivális versenyzőkről. „Nem hordok fotót Lewisról vagy Maxról a zsebemben, de van egy fénykép, amit a tavaly Totóval folytatott beszélgetések inspiráltak” – felelte a finn.A számítógépemen ez van beállítva háttérképnek, és minden alkalommal motivál, amikor használom a gépet. Nem túl pozitív fénykép, inkább negatív, ami mindig arra emlékeztet, hogy megmutassam nekik, mire vagyok képes."

A finn pilóta azt már nem volt hajlandó elárulni, hogy mit vagy kit ábrázol az a bizonyos fotó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK