Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher elárulta, mi volt a legjobb tanács, amit Vetteltől kapott

2021.05.30. 19:17

Mick Schumacher örül neki, hogy egy négyszeres világbajnoktól kap útmutatást, és azt is elmondta, eddig mi volt a legjobb tanács, amit Sebastian Vettel adott neki.

Eddig is közismert volt, hogy Sebastian Vettel és Mick Schumacher szoros kapcsolatban áll egymással, és a négyszeres világbajnok afféle mentorként egyengeti a Haas újonc versenyzőjének pályafutását, miként azt tette vele Michael Schumacher. A királykategóriában első szezonját futó német pilóta elárulta, hogy mi volt eddig a legjobb tanács, amit az Aston Martin pilótájától kapott.

Schumachert egy négyszeres világbajnok tanácsai segítikForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

A két versenyző már azelőtt is közel állt egymáshoz, hogy Mick bemutatkozott volna az F1-ben, az idén azonban minden korábbinál láthatóbb a szoros kapcsolat, hiszen kamerák veszik őket körül a versenyhétvégéken. Hasonló a helyzet, mint Vettel és Michael Schumacher esetében, akik már azelőtt jóban voltak, hogy 2010-ben először versenyeztek egymás ellen. Jóllehet, Vettel akkor már rég nem újonc volt, helyette Schumacher volt az, aki visszatért a mezőnybe. A négyszeres világbajnok később úgy jellemezte a kapcsolatukat, hogy eleinte mentorként tekintett a hétszeres világbajnokra, később pedig barátok lettek. Most ugyanez a folyamat játszódhat le közte és Mick között.

„Hatalmas tisztelettel viseltetek iránta, és szerintem hívhatjuk barátságnak, ami köztünk van, ami szerintem nagyon jó dolog – nyilatkozta Schumacher Vettelről. – Annyi tapasztalata van és annyi mindent tanulhatok tőle. A legjobb tanács, amit adott, az volt, hogy soha ne felejtsem el, miért vagyok itt. Azért, mert imádom a sportot. Amint az ember megfeledkezik erről, rossz helyen találja magát. Úgyhogy élvezem az életet, mivel a világon a legjobb dolgot csinálom. Nagyszerű, hogy olyasvalaki ad nekem tanácsokat, mint ő."

Vettel és Schumacher már a pályán is összetalálkozottForrás: Motorsport Images/Mark Sutton

Az eddig biztató újoncévet futó, csapattársát ötből négyszer simán verő Schumacher természetesen leginkább csapatára támaszkodhat a fejlődésében, amit meg is tesz, mert elmondása szerint ez fogja megadni neki a kellő pluszt. „A csapat hatalmas részt tesz ki a fejlődésemben, valamint az önbizalmamban is. A csapatból merítek önbizalmat. Nagyon bíznak bennünk, és én is bennük. A kötelék rohamos gyorsasággal lesz egyre szorosabb köztünk, a végén pedig ez fogja jelenteni a különbséget, amikor majd megtaláljuk azt a kis extrát a köridőben, mivel olyan szoros lesz a kapcsolat a csapattal. Még amikor nem is látjuk egymást, akkor is építkezünk, mert vannak megbeszéléseink a színfalak mögött, amelyeket az emberek valószínűleg soha nem is fognak látni, de vannak és napi szinten zajlanak. Ez kell ahhoz, hogy fejlődjünk és innen merítjük az erőt most és a jövőben is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK