Hamilton elárulta, mikor vonulhat vissza

Forma-1, Monacói Nagydíj, Lewis Hamilton, Charles Leclerc
Mercedes' British driver Lewis Hamilton speaks with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc ahead of the drivers parade prior to the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 23, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Csak az idei szezonra van érvényes szerződése, de Lewis Hamilton minden bizonnyal jövőre is marad a Forma-1-ben. És talán még azon túl is, miután kijelentette, nem elképzelhetetlen, hogy negyven fölött is a mezőny tagja lesz.

Lewis Hamilton 36 évesen a jelenlegi Forma-1-es mezőny harmadik legidősebb tagjának számít a 41 éves Kimi Räikkönen és a 39 éves (júliusban tölti a 40-et) Fernando Alonso mögött. Mivel az idei szezon előtt csak egyéves szerződéshosszabbítást írt alá a Mercedesszel, jelenlegi is ott lebeg a kérdőjel a jövője fölött, ugyanakkor egyre több jel utal arra, hogy kora ellenére a hétszeres világbajnok még éveken át a királykategóriában versenyezhet.

Hamilton még maradhat egy ideig Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Miután az Emilia Romagna Nagydíj után szokásával ellentétben részt vett egy teszten, hogy próbára tegye a Pirelli 2022-es prototípus abroncsait, sokan már biztosra vették, hogy Hamilton jövőre is a mezőnyben lesz, hiszen mi másért akarna ennyire tapasztalatokat gyűjteni az új kerekekről. Az ezzel kapcsolatos bejelentés ugyanakkor még várat magára, biztosra tehát nem lehet venni, az AS-nek adott nyilatkozata azonban csak ráerősít arra a feltételezésre, hogy a Mercedes versenyzője hosszabbítani fog.

A spanyol lap újságírója megkérdezte tőle, hogy 41 évesen is a mezőnyben lesz-e, mint most Kimi Räikkönen,

válaszából pedig az szűrhető le, hogy bár ezt egy kicsit azért soknak tartja, még évekig láthatjuk őt a Forma-1-ben.

„Azt nem hiszem [hogy 41 évesen is a mezőnyben leszek], nem hiszem, hogy örökké szeretnék versenyezni. Mindig is ez lesz a legnagyszerűbb utazás, amiben részt vettem, de sok más dolgot akarok még csinálni. Olyan dolgokat, amiket nem tudtam a versenyzés miatt, szezon közben.

Hamilton 2026 januárjában lesz 41 éves, így akár még az ideivel együtt öt szezonja is lehet.

Ha az idén nem jönne össze, Hamilton valószínűleg akkor is próbálkozhatna még, hogy megnyerje a nyolcadik világbajnoki címét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Rose

A brit pilótát szembesítették azzal is, hogy sokan csak az autójának tulajdonítják a sikereit, mire elmondta, hogy ő is tisztában van ezekkel a megjegyzésekkel, de nem igazán foglalkozik velük, és reméli, hogy „lesznek még lehetőségeim a következő években, további szoros csatákkal, hogy az emberek lássák, mire vagyok képes. Tovább fogok harcolni és versenyezni, az emberek pedig remélhetőleg többet látnak majd belőlem."

Ezek a mondatok szintén arra utalnak, hogy Hamilton még évekre tervez a sportban. Amennyiben pedig így lesz, könnyen lehet, hogy ha esetleg az idén még nem is, de előbb-utóbb mindenképpen a Forma-1 történetének legtöbb világbajnoki címet nyert versenyzője lesz belőle, hiszen ehhez már csak egyet kell nyernie. Ám ha ez sikerül, elmondása szerint az sem változtat majd semmin.

Fogalmam sincs, hogy sikerül-e megszerezni [a nyolcadik vb-címet], de ezért dolgozom. Az életemben viszont semmin sem változtatna. Nem a számokra koncentrálok."