Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull megelégelte Cunoda botladozását, másik országba küldte a japánt

2021.05.30. 13:01

Helmut Marko, a Red Bull kérlelhetetlen tanácsadója nem nézi tovább tétlenül, hogy Cunoda Juki nem úgy teljesít, ahogy kellene neki, és országváltásra kötelezte a japánt.

Hiába szerzett pontot bemutatkozó versenyén, Cunoda Juki azóta nem igazán hozza a Red Bull által tőle várt szintet. A 21 esztendős japán pilótának több incidense is volt a szezon során, legutóbb Monacóban pedig összetörte az Alpha Taurit a szabadedzésen, ami miatt Helmut Marko igencsak mérges lett rá. Az osztrák tanácsadó szavait pedig tettek követték.

Cunodának össze kell kapnia magátForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Noha az Alpha Tauri központja az olaszországi Faenzában található, a Red Bull-család tagjaként Cunoda eddig Angliában lakott. Marko azonban úgy látta jónak, hogy Olaszországba küldje az alulteljesítő pilótát, ahol Franz Tost, az istálló csapatfőnöke fogja felügyelni. „Úgy döntöttünk, hogy visszaküldjük Jukit Olaszországba, ahol Franz Tost személyes felügyelete alatt lesz – nyilatkozta Marko a Formel1.de-nek. – Itt meg fogja tanulni, hogy miként kell koncentrálni és profi sportolóként élni és dolgozni. Sokat fog edzeni, gokartozni és dolgozni a mérnökökkel a gyárban, hogy megtanulja olvasni az adatokat."

Cunoda Bahreinben remekül kezdte az évet, azóta viszont nem teljesít jól, ráadásul többször is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem tudta kontrollálni az indulatait az autóban ülve. Marko nem is kertelt és kimondta, ennél több kell a japántól. A fejlődése eddig egyértelműen nem volt pozitív. Az önbizalma csorbát szenvedett néhány incidens után, ezért döntöttünk úgy, hogy Angliából Olaszországba küldjük. Ez nemcsak azért történt, hogy jobban kontroll alatt legyen, hanem hogy jobban biztonságban érezze magát. A potenciál még mindig megvan benne."

A csapatfőnök a szárnyai alá veszi a fiatal pilótátForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

A Red Bull tanácsadója tehát nem bánik kesztyűs kézzel Cunodával sem, amivel a japán is tisztában van. „Monacóban azt mondta, hogy nem lenne szabad összetörnöm az autót az edzésen, majd pontosan ezt tettem. Nem volt túl boldog tőle. Elég nagy nyomást helyez a versenyzőkre" – nyilatkozta a Beyond the Grid podcastban. Ellenben Franz Tost sokkal megértőbb Cunoda szerint. „Imolában is csak nevetett a balesetem után és azt mondta, hogy az ilyesmi megesik."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK