Wolff: Verstappen világbajnok lehet, de még mindig vannak apró hibái

Forma-1, Portugál Nagydíj, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Red Bull, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) overtakes Red Bull's Dutch driver Max Verstappen during the Portuguese Formula One Grand Prix race at the Algarve International Circuit in Portimao on May 2, 2021. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bullt tartja a világbajnokság esélyesének Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, de rámutatott, Lewis Hamilton képes kihasználni a holland pilóta megingásait.

A 2018-as szezon dereka óta először fordul elő, hogy nem a Mercedes egyik pilótája vezeti a világbajnoki pontversenyt a Forma-1-ben, Max Verstappen a monacói győzelme és Lewis Hamilton 7. helye révén 4 pontos előnnyel az élre állt. A Red Bull a szezon eleje óta a Mercedes riválisa, Verstappen az első öt futam során két győzelmet és három 2. helyet szerzett.

Egyelőre forgandó a két éllovas szerencséje Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Monacóig Hamilton állt jobban, három győzelem és egy szerencsés 2. hely volt a mérlege, viszont nagyon más lenne az összkép, ha Imolában nem lett volna rögtön piros zászló azután, hogy körhátrányba került, és ott is beragadt volna a pontszerzők alsóházába.

Verstappen Monacóban úgy vélte, azért vezetnek mindkét pontversenyben, mert kevesebbet hibáztak,

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont Monacóban azt mondta, ő pont fordítva látja: „Igen, meg tudja csinálni – felelte a Frankfurter Allgemeine Zeitung kérdésére azzal kapcsolatban, hogy Verstappen világbajnok lehet-e. – Viszont, még mindig elkövet apró hibákat, mert fiatal.”

„Kiváló a tempója és az, ahogy uralja az autót, de több hibát nem követhet el, mert Lewis Hamilton a pályája csúcsán van, és ez olyan kihívást jelent, amivel még nem találkozott a Forma-1-ben. Sokkal könnyebb üldözőnek lenni, ezért is kedvez nekünk a helyzet” – jelentette ki az osztrák csapatfőnök, aki 2014 óta folyamatosan világbajnokságokat nyer a Mercedesszel.

A sajtóban rendszeres a szóváltás a Mercedes és a Red Bull között

azzal kapcsolatban, hogy ki az esélyesebb, Wolff szerint tagadhatatlan, hogy a Red Bull az. „Ha Lewis nem vezetett volna olyan hihetetlenül jól, Maxnak kellett volna nyernie Bahreinben. Ha várt volna még fél kört az előzési kísérletre, akkor ő haladt volna át elsőként a célvonalon.”

Christian Horner és Toto Wolff is a másik csapatát tartja esélyesebbnek Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Wolff rámutatott, Verstappen hibázott az imolai időmérőn, bár azt nem tette hozzá, hogy a rajt után így is ő vezetett, és felemlegette a Portugál Nagydíjat is, ahol elvették Verstappen körét az időmérőn, de a versenytempó alapján nem úgy tűnt, hogy ez befolyásolta a végeredményt. „A Red Bullnak mindenhol a pole-ban kellett volna lennie, az övék a leggyorsabb csomag” – összegzett.