Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Verstappen világbajnok lehet, de még mindig vannak apró hibái

2021.05.28. 11:30

A Red Bullt tartja a világbajnokság esélyesének Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, de rámutatott, Lewis Hamilton képes kihasználni a holland pilóta megingásait.

A 2018-as szezon dereka óta először fordul elő, hogy nem a Mercedes egyik pilótája vezeti a világbajnoki pontversenyt a Forma-1-ben, Max Verstappen a monacói győzelme és Lewis Hamilton 7. helye révén 4 pontos előnnyel az élre állt. A Red Bull a szezon eleje óta a Mercedes riválisa, Verstappen az első öt futam során két győzelmet és három 2. helyet szerzett.

Egyelőre forgandó a két éllovas szerencséjeForrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Monacóig Hamilton állt jobban, három győzelem és egy szerencsés 2. hely volt a mérlege, viszont nagyon más lenne az összkép, ha Imolában nem lett volna rögtön piros zászló azután, hogy körhátrányba került, és ott is beragadt volna a pontszerzők alsóházába.

Verstappen Monacóban úgy vélte, azért vezetnek mindkét pontversenyben, mert kevesebbet hibáztak, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont Monacóban azt mondta, ő pont fordítva látja: „Igen, meg tudja csinálni – felelte a Frankfurter Allgemeine Zeitung kérdésére azzal kapcsolatban, hogy Verstappen világbajnok lehet-e. – Viszont, még mindig elkövet apró hibákat, mert fiatal.”

„Kiváló a tempója és az, ahogy uralja az autót, de több hibát nem követhet el, mert Lewis Hamilton a pályája csúcsán van, és ez olyan kihívást jelent, amivel még nem találkozott a Forma-1-ben. Sokkal könnyebb üldözőnek lenni, ezért is kedvez nekünk a helyzet” – jelentette ki az osztrák csapatfőnök, aki 2014 óta folyamatosan világbajnokságokat nyer a Mercedesszel.

A sajtóban rendszeres a szóváltás a Mercedes és a Red Bull között azzal kapcsolatban, hogy ki az esélyesebb, Wolff szerint tagadhatatlan, hogy a Red Bull az. „Ha Lewis nem vezetett volna olyan hihetetlenül jól, Maxnak kellett volna nyernie Bahreinben. Ha várt volna még fél kört az előzési kísérletre, akkor ő haladt volna át elsőként a célvonalon.”

Christian Horner és Toto Wolff is a másik csapatát tartja esélyesebbnekForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Wolff rámutatott, Verstappen hibázott az imolai időmérőn, bár azt nem tette hozzá, hogy a rajt után így is ő vezetett, és felemlegette a Portugál Nagydíjat is, ahol elvették Verstappen körét az időmérőn, de a versenytempó alapján nem úgy tűnt, hogy ez befolyásolta a végeredményt. „A Red Bullnak mindenhol a pole-ban kellett volna lennie, az övék a leggyorsabb csomag” – összegzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK