Vágólapra másolva!
Nem múlik el versenyhétvége anélkül, hogy Kimi Räikkönen ne lenne elégedetlen a csapatával, Monacóban ezúttal egy elkerülhető baki miatt küszködött.

Hétvégéről hétvégére akadnak humoros vagy tanulságos üzenetek Kimi Räikkönen rádióforgalmában: Bahreinben a mérnökével próbált összeköttetésbe kerülni, Portugáliában viszont kérdőre vonta őt, mert nem szóltak neki az őt körülvevő forgalomról. Monacóban is akadt kifogása, a leintés után kiderült, hogy nem tudott inni a megterhelő futam során.

Mérnöke megdicsérte őt, mert úgy vélte, a körülmények ellenére jól versenyzett és szerinte a 11. hely volt a lehető legtöbb, amit ki tudtak hozni a versenyből, de ez Räikkönent nem hatott meg. „Igen, csak egy megjegyzés: a kulacs k**** szívószála megint kilazult a felvezető körön, a rohadt szűrő azóta, az egész verseny során a hátam mögött volt. Nem tudom, mitől olyan nehéz rendesen összekapcsolni.”

Nem ez az első alkalom, hogy Räikkönen nem tudott inni a verseny során, a Ferrari szerelői a 2018-as Magyar Nagydíjon is elfelejtették összekapcsolni a szívószálat a kulaccsal, ezért a mérnöke kénytelen volt beismerni, hogy a finn pilótának folyadék nélkül kellett teljesíteni a megterhelő, rendkívüli forróságban megrendezett futamot.

Monacóban így járt Nicholas Latifi is, a Williams pilótája azonban elismerte, ő saját magának köszönhette a nehézségeket. „Az egyetlen hiba, amit elkövettem az volt, hogy a verseny elején elfelejtettem a számba venni a szívószálat, így futottam le az egész versenyt, csak később vettem észre, hogy egyáltalán nem ittam.”

Räikkönent mérnöke mellett a csapatfőnök, Frédéric Vasseur is méltatta annak ellenére, hogy nem ő, hanem csapattársa, Antonio Giovinazzi szerezte meg az Alfa Romeo idei első pontját, de a 2007-es világbajnok is javított a rajtpozíciójához képest.

Räikkönennek a gyermekei is szurkoltak a helyszínen

„Kimi is nagyon jó versenyt futott. A verseny utolsó harmadában az első öt helyezett tempójával megegyező köridőket teljesített, de ez van – utalt arra, hogy Räikkönen pont nélkül maradt. – Erre a hétvégére építve kell felkészülnünk a következőre, és ez jó motiváció a csapatnak” – mondta Vasseur.