Verstappen nem kímélte Hamiltont legújabb kijelentésével

Forma-1, Monacói Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walk to the grid during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontversenyben Lewis Hamiltontól a vezetést a Monacói Nagydíjon átvevő Max Verstappen szerint riválisa régóta nem tapasztalt olyat, ami az idei szezonban történik vele, és tulajdonképpen utóbbi négy vb-címéért meg sem kellett izzadnia.

Alighanem a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti pszichológiai hadviselés legújabb felvonását vezette elő a holland pilóta, amikor a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta, Hamiltonnak eddig hétből négy világbajnoki címéért nem is kellett megküzdenie. A Monacói Nagydíj után az összetett pontverseny első helyét átvevő pilóta szinte kikérte magának, hogy ne lenne mentálisan elég erős a vb-cím megnyeréséhez.

Verstappen megint odaszúrt riválisának Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Előbbi hiába igyekszik tagadni, Hamilton és Verstappen között egy ideje már zajlik valamiféle odamondogatósdi a sajtóban, ami Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint csak színesíti a kettejük csatáját. A Monacói Nagydíj hétvégéje előtt a hétszeres világbajnok kifejtette, hogy Verstappen nagyon bizonyítani akar, míg ő nem, ami különbséget jelent kettejük között. A holland pilóta szerint azonban nem ez a helyzet.

Verstappen ezután az olasz sportnapilapnak fejtegette, hogy Hamiltont tulajdonképpen régóta nem izzasztotta meg senki, ezért számára sem mindennapos a mostani helyzet.

„Szerintem ez nonszensz. Mentálisan eléggé erős vagyok ahhoz, hogy tudjam, mi kell a győzelemhez” – felelte arra kérdésre, hogy mentálisan készen áll-e a Hamilton elleni csatára.

Az emberek azt mondanak, amit akarnak. Tudom, hogy gyorsnak kell lennem, és csak várok a lehetőségre, hogy harcolhassak a vb-címért. Csapatként nyomás alatt kell tartanunk a Mercedest, ha azt akarjuk, hogy elkezdjenek hibázni."

Hamiltonnak Vettel ellen sem volt nehéz dolga Verstappen szerint Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Lars Baron

Verstappen szerint tehát Hamilton 2017-ben és 2018-ban hiába nem a csapattársával harcolt meg a vb-címért, akkor is úgy lett világbajnok, hogy nem kellett igazán megküzdenie az év végi elsőségért, miután a Ferrari és Vettel gyakorlatilag saját magát verte meg. Reményei szerint azonban az idén újra láthatunk olyat, amire legutóbb 2016-ban, rivális csapatok pilótái között pedig 2012-ben volt példa, azaz az utolsó versenyen dőlhet el a vb-cím sorsa. „Lewis szinte mindig megverte a csapattársát, ezért értünk egyet abban, hogy ő a valaha volt egyik legjobb a Forma-1-ben.

– szúrt oda még egyet a holland, utalva arra, hogy Hamilton 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2019-ben és 2020-ban is a csapattársát előzte meg az összetettben. – Ugyanez volt a Ferrari sikerkorszaka alatt is. Remélem, hogy az idei azon ritka világbajnokságok közé fog tartozni, amelyben a csata a szezon végéig tart majd. Megnyerhetjük a világbajnokságot a Red Bull-lal, én ezért versenyzem."