Társoldalunk:

Schumacher állapotáról is beszélt a hétszeres világbajnok barátja

2021.05.26. 11:58

Michael Schumacher állapotáról árulkodik Jean Todt FIA-elnök hétszeres világbajnokról tett nyilatkozata, amelyben a német pilóta és a 75 esztendős sportdiplomata barátsága volt a téma.

Több mint hét évvel 2013 decemberében elszenvedett súlyos síbalesete után továbbra sem lehet tudni szinte semmit Michael Schumacher állapotáról, apró információmorzsák olykor azonban elhangzanak arról, hogy miként töltheti mindennapjait a hétszeres világbajnok. Jean Todt, Schumacher barátja és egykori főnöke időről időre megtöri a csendet. Így tett most is, szavai pedig sajnos nem sok jót sejtetnek.

Todt és Schumacher a 2006-os Olasz Nagydíj dobogójánForrás: AFP/Damien Meyer

Todt és Schumacher 1996-ban, utóbbi Ferrarihoz igazolásakor került szoros kapcsolatba, az évek során pedig örökre szóló barátságot kötöttek. Az FIA elnöke azok közé tartozik, akik a mai napig rendszeresen látogatják az agysérülést szenvedett bajnokot. „Legalább kétszer látogatom Michaelt havonta – nyilatkozta a 75 esztendős sportdiplomata a Corriere della Serának. – Nem hagyom őt egyedül. Vele, Corinnával és a családdal olyan sok mindent megéltünk már együtt. Ezeknek az élményeknek a szépsége velünk marad."

Tavaly Todt azt mondta, hogy Schumacher továbbra is harcol, az állapotáról azonban nem árult el részleteket. Noha ezt most sem tette meg, szavaiból kikövetkeztethető, hogy a meg nem erősített információk igazak, és a hétszeres világbajnok valószínűleg beszédképtelen. „Mindig óvatos vagyok az ilyen kijelentésekkel, de igaz – utalt tavalyi nyilatkozatára. – Michael a legjobb kezekben van és nagyon vigyáznak rá az otthonában. Nem adja fel és továbbra is küzd, akárcsak a családja. Természetesen a barátságunk már nem lehet ugyanolyan, mint egykoron volt, pusztán amiatt, mert már nem ugyanolyan a kommunikáció kettőnk között, mint korábban." 

Költözik a család

Mint arról korábban beszámoltunk, a Schumacher család német sajtóértesülések szerint eladni készül a svájci Glandban levő birtokát, amelyet még 2002-ben, Schumacher ötödik világbajnoki címének megnyerése előtt vásárolt. A eladási ár 6 millió euró. A német Bunte magazin szerint a család már el is költözött, a korábbi birtok pedig az idő nagy részében üresen áll, mindössze a személyzet és a testőrök egy része tűnik fel néha.

A Schumacher család eladásra váró svájci birtokaForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Harold Cunningham

A Diario de Mallorca értesülései szerint eközben Corinna Schumacher 4,4 millió dollárért 13 hektáros területet vásárolt Mallorcán amellett az 50 millió dolláros birtok mellett, amelyet sajtóhírek szerint 2017-ben Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől vett meg. A spanyol újság szerint a telekre Corinna Schumacher és lánya, Gina-Maria svájci birtokról érkező lovainak épülnek istállók, mivel a család egyre több időt tervez tölteni a spanyolországi szigeten, különösen a téli hónapokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK