Brawn: Hamiltonnak kevés tapasztalata van a problémák kezelésében

Forma-1, Monacói Nagydíj, szerda, Lewis Hamilton, Mercedes
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 19: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 19, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastien Nogier - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn nem lepődött meg azon, hogy Lewis Hamilton nehezen viselte a monacói vereséget, de úgy vélte, ez nem okoz majd törést a csapat és közte.

Idén először maradt le a dobogóról a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Monacói Nagydíjon mindössze a 7. helyezett lett, miután az időmérőn is csak a 7. leggyorsabb volt, majd a rajt előtt előléphetett ugyan a 6. helyre, de azt Valtteri Bottas kiesése ellenére sem tudta megtartani.

Monaco nem kedvezett Hamiltonnak Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Hamilton már az időmérő után élesen bírálta csapatát, majd a futamon is elégedetlen volt a stratégiája miatt, ami valóban nem vált be, hiszen a korai kerékcseréjével nem tudta megelőzni Pierre Gaslyt, és Sergio Pérez, valamint Sebastian Vettel is elment mellette.

A brit pilóta korábbi főnökét, Ross Brawnt nem lepte meg a versenyző reakciója.

„Lewist nyilvánvalóan bosszantotta az, ahogy a monacói hétvégéje alakult és a frusztrációja ki is jött belőle a versenyen, amikor a stratégiája miatt morgott – utalt Hamilton rádióüzenetére. – Nagy küzdő, úgyhogy lehet számítani arra, hogy bosszús lesz, amikor a dolgok nem neki kedveznek. Alig kellett ilyet megtapasztalnia, úgyhogy nincs sok tapasztalata arról, hogyan kell kezelni ilyen dolgokat.”

James Vowles, a Mercedes stratégája elmondta, nem volt sok lehetőségük, Hamilton hátsó gumijaiban már csak néhány kör volt, amikor kihívták őt kerékcserére, ráadásul nem tudhatták, hogy Gasly meddig marad a pályán, ezért nem várhattak arra, hogy az Alpha Tauri kiálljon előlük. Hamilton ennek ellenére a

verseny után is kritikus hangvételű nyilatkozatokat tett, igaz, később jobb belátásra tért.

„Valóban eléggé nyersen fogalmazott, amikor visszatekintett a hétvégére, de biztos vagyok abban, hogy másként is látja majd – mondta Brawn, aki 2012-ben nagy szerepet játszott abban, hogy Hamilton átigazolt a Mercedeshez. – Lewis és a Mercedes már nagyon régóta együtt van, jól ismerik egymást, úgyhogy tovább lépnek majd, ezzel nem lesz gond.”

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve is úgy véli, a monacói hétvége csak rövidzárlat volt Hamilton idei szezonjában, a kanadai pilóta arra számít, hogy a hétszeres világbajnok a további versenyeken ismét formába lendül.

– mondta a belga RTBF-nek. – A Mercedes nem működött ezen a pályán, Lewis pedig nem tudta kezelni a problémát. Máskor is előfordult már, hogy a szezon néhány hétvégéje így alakult a számára, Monaco valószínűleg egy ilyen kivételes eset.”

Vowles a Mercedes futam utáni kérdezz-felelek videójában elmondta, Hamilton csütörtökön még elégedett volt az autójával, szombatra viszont visszaestek a hőmérsékletek, és innentől kezdve nem tudták elérni, hogy a gumik elérjék a megfelelő üzemi tartományt.