Társoldalunk:
Hírlevél

Brawn: Hamiltonnak kevés tapasztalata van a problémák kezelésében

2021.05.27. 07:40

A Mercedes korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn nem lepődött meg azon, hogy Lewis Hamilton nehezen viselte a monacói vereséget, de úgy vélte, ez nem okoz majd törést a csapat és közte.

Idén először maradt le a dobogóról a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Monacói Nagydíjon mindössze a 7. helyezett lett, miután az időmérőn is csak a 7. leggyorsabb volt, majd a rajt előtt előléphetett ugyan a 6. helyre, de azt Valtteri Bottas kiesése ellenére sem tudta megtartani.

Monaco nem kedvezett HamiltonnakForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Hamilton már az időmérő után élesen bírálta csapatát, majd a futamon is elégedetlen volt a stratégiája miatt, ami valóban nem vált be, hiszen a korai kerékcseréjével nem tudta megelőzni Pierre Gaslyt, és Sergio Pérez, valamint Sebastian Vettel is elment mellette. A brit pilóta korábbi főnökét, Ross Brawnt nem lepte meg a versenyző reakciója.

„Lewist nyilvánvalóan bosszantotta az, ahogy a monacói hétvégéje alakult és a frusztrációja ki is jött belőle a versenyen, amikor a stratégiája miatt morgott – utalt Hamilton rádióüzenetére. – Nagy küzdő, úgyhogy lehet számítani arra, hogy bosszús lesz, amikor a dolgok nem neki kedveznek. Alig kellett ilyet megtapasztalnia, úgyhogy nincs sok tapasztalata arról, hogyan kell kezelni ilyen dolgokat.”

James Vowles, a Mercedes stratégája elmondta, nem volt sok lehetőségük, Hamilton hátsó gumijaiban már csak néhány kör volt, amikor kihívták őt kerékcserére, ráadásul nem tudhatták, hogy Gasly meddig marad a pályán, ezért nem várhattak arra, hogy az Alpha Tauri kiálljon előlük. Hamilton ennek ellenére a verseny után is kritikus hangvételű nyilatkozatokat tett, igaz, később jobb belátásra tért.

„Valóban eléggé nyersen fogalmazott, amikor visszatekintett a hétvégére, de biztos vagyok abban, hogy másként is látja majd – mondta Brawn, aki 2012-ben nagy szerepet játszott abban, hogy Hamilton átigazolt a Mercedeshez. – Lewis és a Mercedes már nagyon régóta együtt van, jól ismerik egymást, úgyhogy tovább lépnek majd, ezzel nem lesz gond.”

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve is úgy véli, a monacói hétvége csak rövidzárlat volt Hamilton idei szezonjában, a kanadai pilóta arra számít, hogy a hétszeres világbajnok a további versenyeken ismét formába lendül.  

Lewis láthatóan rossz formában volt az ellenfeleihez képest – mondta a belga RTBF-nek. – A Mercedes nem működött ezen a pályán, Lewis pedig nem tudta kezelni a problémát. Máskor is előfordult már, hogy a szezon néhány hétvégéje így alakult a számára, Monaco valószínűleg egy ilyen kivételes eset.”

Vowles a Mercedes futam utáni kérdezz-felelek videójában elmondta, Hamilton csütörtökön még elégedett volt az autójával, szombatra viszont visszaestek a hőmérsékletek, és innentől kezdve nem tudták elérni, hogy a gumik elérjék a megfelelő üzemi tartományt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK