Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc napközben a Ferrarival tesztelt, este már a Juventus stadionjában lőtt gólt - videó

2021.05.26. 10:46

Charles Leclerc-nek és Carlos Sainznak a Monacói Nagydíj utáni héten is bőven akad dolga. Amellett, hogy a Pirellinek tesztelnek Franciaországban, a Juventus stadionjában léptek pályára világsztárok társaságában.

Nincs megállás a Ferrari versenyzőinek a Monacói Nagydíj után sem, hiszen Charles Leclerc és Carlos Sainz is részt vesz a Pirelli Paul Ricardon tartott tesztjén, amelyen az olasz gyártó a 2022-ben érkező, 18 colos felnikre szerelt esős és köztes esőgumit teszteli. A Scuderia pilótáinak ráadásul még egy, a Juventus stadionjában rendezett futballmérkőzésen is jelenése volt, de nem nézőként, hanem játékosként. Leclerc még gólt is lőtt.

Leclerc a Pirelli 2022-es prototípus esőgumiján, ahogy elhagyja a garázst

A Ferrari már több tesztnapon is túl van az idén a Pirellivel, amely gőzerővel készül az új abroncsok 2022-es debütálására. Az F1 kizárólagos gumiszállítója ezúttal a Francia Nagydíj helyszínén, a Paul Ricard-versenypályán tesztel a 18 colos kerekekhez átalakított 2019-es Ferrarival. Kedden, mindössze két nappal azután, hogy Monacóban óriási csalódás érte, Leclerc ült autóba és

147 kört tett meg a Pirelli intermediate, illetve esős gumijain a mesterségesen fellocsolt pályán, ami közel három versenytávnak felel meg.

Leclerc azonban a munka végeztével sem pihenhetett, hiszen egyből repülőre ült és Torinóba utazott, hogy részt vegyen a Partita del cuore elnevezésű, az idén 30. alkalommal megrendezett jótékonysági futballmeccsen. A monacói pilóta olyan sztárok társaságában lépett pályára, mint Andrea Pirlo, Pavel Nedved vagy Franck Ribéry, de játszott Massimiliano Allegri (a Juventus és az AC Milan korábbi vezetőedzője), valamint John Elkann (a Ferrari elnök-vezérigazgatója) és Carlos Sainz is.

Leclerc gólja Pirlo, Nedved és John Elkann összjátéka után született meg

A mérkőzést végül a Fabio Capello "edzette" énekesek csapata nyerte, de a Szinisa Mihajlovics által irányított ellenfél is kitett magáért, és többek között Leclerc góljának köszönhetően öt találatig jutott. A végeredmény 7-5 lett.

A Ferrari gumitesztjét szerdán a torinói mérkőzés után azonnal, gyakorlatilag mezben repülőre ülő Sainz folytatja.

Sainz annyira sietett vissza a Paul Ricard pályára, hogy át sem öltözött a meccs utánForrás: Carlos Sainz Instagram

Érdekesség, hogy a maranellóiak nem is teszteltek volna a Pirellinek ezen a héten, de miután a Mercedes Valtteri Bottas imolai balesete, pontosabban az amiatt felmerülő extra költségek miatt lemondta a tesztet, a Scuderia örömmel ugrott be a helyükre, értékes tapasztalatokat gyűjtve a jövő évi esős és köztes abroncsokról, amelyeket a Pirelli idén kétszer tesztel. A következő gyakorlásnál az Alpine fog segédkezni nekik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK