Verstappen odaszúrt Hamiltonnak, de a Mercedest ez hidegen hagyja

Forma-1, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Spanyol Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain Mercedes AMG Petronas looks on in parc ferme next to Max Verstappen of the Netherlands and Red Bull Racing after winning the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A pályán és azon kívül is zajlik a küzdelem Max Verstappen és Lewis Hamilton között, bár mindketten úgy tesznek, mintha megpróbálnának kimaradni ebből.

A nyilatkozatok szintjén is zajlik az adok-kapok Max Verstappen és Lewis Hamilton, valamint a Red Bull és a Mercedes között, ebben a meccsben már pusztán a Monacói Nagydíj hétvégéjén is több fordulót rendeztek. Hamilton ugyan a Spanyol Nagydíj után azt mondta, nem akar játszmázni ellenfelével, de mégis sejtelmes nyilatkozatot tett, és a szóváltás Monte-Carlóban is folytatódott.

A két pilóta úgy tesz, mintha nem akarna játszadozni a másikkal Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A szerdai sajtótájékoztatón úgy vélte, ellenfelének sokat kell bizonyítania ellene, ezt Verstappen rögtön vissza is utasította, majd beszállt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is. A Monacói Nagydíjat végül Verstappen fölényesen megnyerte és a futam utáni sajtótájékoztatón üzent is az utcai versenyen küszködő Hamiltonnak.

– jelentette ki a Red Bull pilótája, aki 2018 júliusa óta az első nem Mercedes-pilóta, aki vezeti a pontversenyt. – Az embernek a pályán kell megnyilvánulnia. Én ezt szeretem, és valóban, csapatként eddig mi követtük el a legkisebb hibákat, ezért vagyunk előrébb. Remélem, ezt a szezon további részére is fenn tudjuk tartani.”

Bár lett volna rá oka, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a monacói vereség után nem vette fel a kesztyűt, sőt, rutinos üzletemberként úgy vélte, Verstappen szavai még jót is tesznek a Forma-1-ben zajló versengésnek.

„Ez nagyszerű, két kimagasló versenyző küzd, a világbajnokságban a mérleg nyelve mindkét irányban kileng. Az elhangzottak jót tesznek a szórakoztatásnak, ezt a mondatot is ennek tulajdonítom. Nagyszerű beszélni és írni erről. Az akció a pályán és azon kívül is zajlik.”

Hamilton (jobbra) nem vette komolyan Verstappen nyilatkozatát Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A The-Race.com újságírója szembesítette Hamiltont is Verstappen nyilatkozatával, de a hétszeres világbajnok fenntartotta az álláspontját azzal kapcsolatban, hogy ő nem akar belefolyni a szópárbajba.

„Én nem játszadozom, érdekes látni, hogy Christian milyen dolgokkal hozakodik elő, de engem ez teljesen hidegen hagy – nevetett. – Remek munkát végeztek a hétvégén, és ennyi. Nekünk is volt már néhány nagyszerű versenyünk, és van még hátra 17, úgyhogy… Gyerekes, amikor szócsatába bonyolódunk.”