Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull tanácsadója mérges Cunodára

2021.05.22. 14:07

Helmut Marko nem tűrte szó nélkül a japán újonc újabb hibáját, miközben Cunoda Juki még a két héttel ezelőtt történtek miatt kért bocsánatot.

Noha első futamán rögtön pontot szerzett, azóta Cunoda Juki nem hozza azt a teljesítményt, amit sokan vártak tőle, a Spanyol Nagydíjon mutatott viselkedésével és a Monacói Nagydíj első edzésnapján bemutatott produkciójával pedig a Red Bull utánpótlás-programját igazgató Helmut Marko haragját is kivívta. Az osztrák tanácsadó szerint a japán újoncnak fegyelmezettebbnek kellene lennie.

Cunodának minden téren fejlődnie kellForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A 2 ponttal a pontverseny 13. helyén álló Cunoda azzal vádolta meg a csapatát Barcelonában, hogy nem adnak ugyanolyan autót neki, mint Pierre Gasly-nak, előtte pedig a rádióban is szidta a kocsit. A japán versenyző Monacóban nagyon megbánóan viselkedett, mondván két héttel ezelőtt egyszerűen elszállt az agya. „Barcelonában különösen nehéz versenyhétvégém volt, a jövőben nem szeretnék még egy ilyet, úgyhogy most szeretnék nyomni egy resetet. Az időmérőn tett megjegyzéseimet pedig nagyon bánom. Elvesztettem az eszemet. Még most sem szabadna újra kimondanom azokat a dolgokat, amiket Barcelonában mondtam. Úgyhogy nem akarom újra megtenni, és csak elölről szeretném kezdeni."

A monacói hétvégével kapcsolatban elöljáróban annyit mondott, hogy nem akar fejjel a falnak rohanni, és fokozatosan szeretné felépíteni a tempóját, ahogyan azt a szűk, korlátokkal határolt pályán kell.

Ezzel szemben a második szabadedzésen már 11 kör után összetörte az autót, ami miatt a tréning további részében már nem is vehetett részt.

„Lehetett volna rosszabb is. A kanyarbejáraton túl keményen nyomtam, és elvesztettem a tapadást. A gumik eléggé elkezdtek kopni, a szél pedig piszkot hordott fel a pályára. Teljesen elveszítettem az autó hátulját a 15-ös és a 16-os kanyar között és a falnak mentem, ami az edzésem végét jelentette. De ez nem a világ vége, csak jobban fel kell készülnöm a szombatra és mindent össze kell raknom."

Cunoda egyelőre Monacóban sem villogForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Marko ugyanakkor nem hagyta szó nélkül a Cunoda felkészülését hátráltató malőrt, és rendesen kiosztotta a japán pilótát. Ezerszer elmondtuk már neki, hogy Monacóban minden arról szól, hogy az ember minél több métert tegyen meg. Igazán megtanulhatná már, hogy kicsit fegyelmezettebb legyen" – fortyogott az osztrák.

A harmadik szabadedzésen Cunodának sikerült egy darabban tartania az autót, de az időmérő előtt aggasztó jel lehet a számára, hogy mindössze a 19. helyet szerezte meg, és 1,2 másodperccel maradt el a csapattársától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK