Red Bull: Hamilton marhaságokat beszél, Verstappen kezd az idegeire menni

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP stand on the podium during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Hornernek megvan a véleménye Lewis Hamilton utóbbi időben tett kijelentéseiről. A Red Bull csapatfőnöke úgy látja, hogy a hétszeres világbajnokon érződik a nyomás, amit Max Verstappen helyez rá.

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj után azt ecsetelte, hogy miután hosszú körökön át haladt Max Verstappen mögött, többet tanult a holland pilótáról, mint az azelőtti összes versenyen együttvéve. A hétszeres világbajnok ezen kijelentését többen, köztük Daniel Ricciardo is pszichológiai játszadozásnak értékelte, miközben Hamilton állítja, hogy szó sincs ilyesmiről.

A Monacói Nagydíj előtti sajtótájékoztatón a címvédő ennek ellenére ismét Verstappenről beszélt, és elmondta, hogy 13 évvel fiatalabb riválisa vele ellentétben szerinte úgy érzi, hogy sok mindent kell bizonyítania. Ezt a holland versenyző nem sokkal később cáfolta, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig úgy véli, hogy Hamilton egyértelműen direkt csinálja, amit csinál.

Hamilton a pályán kívül is le akarja győzni Verstappent? Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A Mercedes pilótája még Barcelonában kifejtette, hogy nagyon nem az ő világa a pszichológiai hadviselés, ezért nem is fordít energiát ilyesmire, helyette hagyja, hogy a pályán mutatott teljesítménye beszéljen helyette. Horner ugyanakkor a Monacóban tett kijelentésére reagálva ezt teljesen másképp látja.

„Lewis imádja ezeket a marhaságait, úgyhogy csak hadd csinálja – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Red Bull csapatfőnöke. – Max végzi a saját dolgát, a maga ura.

Horner szerint ugyanakkor mindez nem baj, hiszen az ilyesfajta nyomásgyakorlás mindig is jelen volt a Forma-1-ben. „Ez nagyszerű, a sport része, miközben még csak a bajnokság elején tartunk, a féltávhoz sem vagyunk még közel. El tudják képzelni, milyen lesz, ha az utolsó néhány futam előtt is ilyen szoros lesz majd az állás?"

Ricciardo is kételkedik

A korábbi F1-es pilóta és nem mellesleg Verstappenhez hasonlóan szintén holland Robert Doornbos után Daniel Ricciardo, a McLaren versenyzője is úgy véli, hogy nem igazán lehet sokat tanulni abból, ha valaki verseny közben figyeli a másikat, ezért Hamilton inkább pszichológiai hadviselést folytat, amikor ilyeneket mond. „Ha az időmérőről lett volna szó, akkor talán láthatott volna egy másfajta ívet, amit Max vesz, vagy valami ilyesmit. Így viszont talán ez csak egy olyan kommentár, ami semmiről sem szól, és talán csak pszichológiai játszmába akart belemenni" – nyilatkozta az ausztrál a McLaren egyedi monacói festésének leleplezésén.

Többen is kételkednek Hamilton szavaiban Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Ricciardo azért nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy Hamilton valóban láthatott valamit, de egyértelműen célzott rá, hogy inkább a kisebb kategóriákra jellemző az, hogy az üldöző meg tudja figyelni, hogy az előtte haladó hol kezd el hibázgatni, hol fut egy kicsit szélesre vagy hol fékezi el magát többször, ezen a szinten ez ugyanis már igen ritka.