Társoldalunk:
Hírlevél

Fura probléma akadályozta Vettelt, a csapata viccet csinált belőle

2021.05.21. 06:09

Jól kezdett Sebastian Vettel a Monacói Nagydíj szabadedzésein, de a szeme miatt gondjai voltak a második tréningen. A csapattársai erre is megoldást találtak.

A szezon elejét jellemző küszködés után Sebastian Vettel az eddigi legnehezebb helyszínen, a Monacói Nagydíjon elégedett volt az Aston Martin viselkedésével az első szabadedzések alapján, de a délutáni tréningen ismét gondja akadt, ezúttal nem az autója, hanem a szeme rakoncátlankodott.

Vettel nem látott jól a második szabadedzésen - GalériaForrás: Motorsport Images/Zak Mauger

„Úgy érzem, mintha vérezne a szemem – mondta mérnökének a rádión, aki felajánlotta, hogy térjen vissza a bokszba, de Vettel inkább maradt a pályán. – Rendben van, megyek tovább. Vagy túlságosan elérzékenyültem vagy valami belement a szemembe!” – viccelődött a négyszeres világbajnok.

Vettel elárulta, egyre kényelmetlenebb érzés gyötörte a második szabadedzés során, az első etapja során valami belement a szemébe, aztán egyre romlott a helyzet. „A csapat nagyon kedves volt, csináltak nekem [egy szemellenzőt]. Szerintem megtartom, hogy biztonságban legyek a hétvége további részére.”

A német pilóta mindkét szabadedzésen befért a legjobb 10 közé és gyorsabb volt csapattársánál, Lance Strollnál is, elmondta, hogy már a délelőtti tréningen is könnyen rátalált a ritmusra és délután is inkább csak a látása korlátozta.

„Szoros lesz, itt mindig az és a középmezőny egyébként is ilyen. Ideális esetben tudjuk majd tartani magunkat és mindent össze tudunk hozni. Itt minden a szombat délutánon múlik. Próbálkoztunk néhány aprósággal. Monacóban, mint mindig, most sem tudja mindenki összerakni a köröket. Az lesz a lényeg, hogy szombat délután minden összeálljon egy körre.”

Vettel idén még nem tudott pontot szerezni új csapata, az Aston Martin színeiben, ami így kizárólag Stroll pontjaival egyelőre a konstruktőri világbajnokság 7. helyezettje, mindössze a 0 pontos Alfa Romeót, Williamst és Haast tudják megelőzni, a 6. helyezett Alpha Tauritól 5 pont a lemaradásuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK