Vágólapra másolva!
Kihasználja a lehetőséget az Alpine, hogy a Mercedes nem tart igényt Esteban Ocon szolgálataira és a Williams csapatfőnöke is erre célzott George Russell jövőjével kapcsolatban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Mercedes versenyzőpárosának jövője határozza meg az átigazolási piac alakulását: a közelmúltban Lewis Hamilton és Toto Wolff is úgy nyilatkozott, hogy hajlanak a szerződéshosszabbításra, majd Valtteri Bottas is azt mondta, hogy szeretné, ha a nyári szünet környékén rendeződne a jövője.

Alain Prost és Ocon a Monacói Nagydíjon Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Úgy tűnik, csak formaság, hogy a hétszeres világbajnok maradjon az elmúlt évek során taroló istállónál, és lényegében Bottas sorsától függ az, hogy a Mercedesnél lesz-e hely a csapat juniorpilótái számára. A finn versenyző 2017 óta mindig egyéves szerződéshosszabbításokat kap, ennek is köszönhetően Esteban Ocon az Alpine versenyzője lett.

Wolff a Spanyol Nagydíjon kijelentette, ugyan Ocon a Mercedeshez is kötődik,

meghagyja a lehetőséget, hogy a francia pilóta és főnöke, Laurent Rossi egyeztessen a közös jövőjükről,

vagyis nem áll Ocon útjába, ha az Alpine színeiben folytatná a pályafutását. Rossi a Monacói Nagydíjon elmondta, hálás Wolffnak a spanyolországi nyilatkozatáért.

„Valóban foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Esteban mindent megtesz azért, hogy a csapatnál maradhasson. Felelőtlenség lenne, ha ezt nem gondolnám át, úgyhogy pillanatnyilag egyeztetünk az ügynökével, a menedzsmentjével és a Mercedesszel is. Esteban remek pilóta, örülök, hogy ilyen problémám adódik, ami igazából nem is az.”

Ocon tavaly csapaton belül vereséget szenvedett Daniel Ricciardótól, idén viszont jobban szerepel a veterán Fernando Alonsónál,

aki a többi, csapatot váltó versenyzőhöz hasonlóan küszködik az istállónál már rutinosabb csapattársához hasonlóan. Rossi ettől függetlenül méltatta Ocont, és rámutatott, hogy a juniorkategóriákban általában jobb volt a kortársainál.

Ocon, Rossi és Alonso várhatóan együtt folytatja az Alpine színeiben Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Tudtuk, hogy Esteban hihetetlenül tehetséges. Még mindig fiatal és a kortársait a legtöbbször legyőzte. Ez nálunk a második éve és kezd megkapaszkodni a csapatban. Változtattunk egy kissé a munkacsoportján is és a hétvégék előkészületein, ez meg is látszik. A srác tehetséges, ez átjön, szerintem ott tart, ahol lennie kell, ami jó hír.”

A fentiek alapján nem valószínű, hogy Ocon nem az Alpine színeiben folytatja a pályafutását,

és eddig is úgy tűnt, ha valaki, akkor nem ő, hanem a Mercedes másik protezsáltja, George Russell lehet a befutó. A brit fiatal a harmadik szezonját tölti az alsóházból kitörni képtelen Williamsnél, és nem titkolja, hogy a Mercedesnél szeretné folytatni a pályafutását, de hosszútávú szerződésre is törekszik.

„George már hosszú évek óta a Mercedes pilótája és nem hiszem, hogy elengedik őt, de majd meglátjuk. Van még időnk a pilótákkal foglalkozni, nem kell még erről beszélnünk – jelentette ki Jost Capito, a Williams Racing ügyvezetője. – Nagyszerű munkát végez, szenzációs pilóta. Remek kapcsolatot alakítottunk ki vele, szerintem nagyon jól illeszkedne a Williams jövőjébe és ha ebben ő is hisz, akkor lehet esély megtartani őt.”