Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen nem ért egyet Hamiltonnal; Vettel kiosztotta az újságírókat

2021.05.20. 07:41

Max Verstappen és Sebastian Vettel is elmondta a véleményét arról, hogy sokan a holland pilóta és Lewis Hamilton összeütközését várják. A Red Bull versenyzője közben reagált riválisa korábbi kijelentésére is.

Max Verstappen reagált Zak Brown, a McLaren csapatfőnökének, valamint Lewis Hamiltonnak a felvetésére is a Monacói Nagydíjon. Az amerikai üzletember korábban azt mondta, szerinte csak idő kérdése, hogy a vb-címért harcoló két pilóta mikor fog összeütközni, mire Hamilton elmondta, hogy eddig neki sikerült elkerülnie ezt, miközben szerinte Verstappen sok mindent bizonyítani akar.

Verstappen a legtöbbször kíméletlen Hamilton ellenForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Hamilton és Verstappen többször összecsapott már az idén, ezek során az ütközetek során pedig inkább utóbbi volt a kíméletlenebb. Imolában a rajt után a kerékvetőre szorította a Mercedest, amelynek első szárnyából le is tört egy darab, a barcelonai indulás után pedig úgy vetődött be mellé, hogy ha Hamilton nem nyit a kormányszögön, alighanem ott is összeütköznek.

Ennek ellenére Verstappen úgy látja, hogy mindketten ugyanakkora mértékben tehetnek arról, hogy eddig nem volt komoly ütközések.

„Nem, nincs mit bizonyítanom – reagált először Hamilton szavaira a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján. – Ami pedig az összeérés elkerülését illeti, szerintem ez mindkét emberen múlik. Eddig jól csináltuk, ez igaz. De igen, keményen versenyzünk és mindketten elkerültük a kontaktust. Reménykedjünk benne, hogy továbbra is el fogjuk és a pályán maradunk, hogy keményen csatázzunk egymással."

Verstappent ezután tovább faggatták a kérdésről, mire kifejtette, hogy szerinte csak azért feszegetik a témát az újságírók, hogy hangzatos címeket írhassanak, és valójában nincs is miről beszélni.Őszintén nem tudom, hogy mit mondhatnék még ebben a kérdésben. Soha nem próbálunk meg összeütközni, nem igaz? Ez csak arra jó, hogy az emberek kreáljanak néhány izgalmas szalagcímet. Gondolom egy kicsit több lesz a néző, ha azt mondják, csak idő kérdése, hogy összeütközzünk, ahelyett, hogy azt mondanák, volt már néhány nagyszerű versenyünk az idén. Természetesen az előbbit fogják többen kattintani."

Verstappen nem igazán értette, miért kell olyasmivel foglalkozni, ami meg sem történtForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Verstappennel együtt vett részt a sajtótájékoztatón a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki szintén reagált az elhangzottakra. Az egyik dolog, amit a kívülállók látszólag nem értenek, hogy olykor mennyire közel is vagyunk és milyen könnyen fordulhatnak rosszra a dolgok mindenféle ilyen szándék nélkül. Senki sem megy bele egy előzésbe úgy, hogy ki akarja lökni a másikat, mert annyira nagy a kockázata annak, hogy végül rosszul sül el. Az ember néha előzni akar, vagy meg akarja védeni a pozícióját, és közben nagyon a határon táncol. Ilyenkor nagyon kevés is elég ahhoz, hogy rosszra forduljon a dolog" – fejtegette az utóbbi években a kerék a kerék elleni csatákban számtalan megpördülést és ütközést bemutató német.

Ha valaki, akkor Vettel már sokszor megtapasztalta, milyen kicsi is elég ahhoz, hogy ütközés legyen egy csata végeForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Vettel ezután megdicsérte Hamiltont és Verstappent, mondván remekül megoldották eddig az ütközés elkerülését, az újságíróknak pedig azt mondta, inkább ennek kellene örülniük. „Eddig nagyon jól megoldották, ami szerintem mutatja, hogy mindketten milyen szinten vannak. Nem látom, hogy miért várjátok ilyen izgatottan az ütközésüket. Szerintem azért kellene izgatottnak lennetek, hogy baleset nélkül tudtak ilyen intenzív és szoros csatákat vívni. Ehhez kell tudás, nem az ütközéshez. Tudom, hogy számotokra izgalmasabb, ha autódarabok repkednek, de mi attól jövünk izgalomba, ha sikerül a határon lennünk és elsajátítanunk, hogy miként csináljuk ezt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK