Lehet, hogy Verstappen soha nem lesz a Mercedes pilótája?

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Max Verstappen
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az utóbbi években a Mercedesszel számtalanszor szóba hozott Max Verstappen nem zárkózik el attól, hogy a jövőben sem megy sehova jelenlegi csapatától. A holland pilóta elmondta, mitől is függ az, hogy marad-e az energiaitalos istállóban.

Minden bizonnyal még nagyon messze van a hetedik Forma-1-es szezonját taposó, de még mindig csak 23 esztendős Max Verstappen a visszavonulástól, viszont már most világos elképzelése van arról, hogy mikor hagyná abba biztosan a versenyzést a királykategóriában. Lewis Hamilton idei legfőbb ellenfele emellett azt is elmondta, el tudná-e képzelni magát teljes pályafutása során ugyanabban a csapatban.

Verstappen 2016-ban csatlakozott a Red Bullhoz, miután a 2015-ös szezont és a 2016-os idény elejét a Toro Rossónál töltötte Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Természetesen még korántsincs itt az ideje Verstappen visszavonulásáról beszélgetni, a Racingnews365-nek nyilatkozó holland ugyanakkor azt már most tudja, hogy „nem feltétlenül" akar olyan sokáig a mezőnyben maradni, mint Kimi Räikkönen, aki az idén lesz 42 éves.

A Red Bull versenyzője addig akar versenyezni, amíg érzi magában a motivációt, kérdésre pedig elmondta hogy a középmezőnyben egy nem versenyképes autóval nem sínylődne sokáig.

„Akkor előbb-utóbb befejezném – jelentette ki. – Természetesen teljesen más, ha az ember a legjobb helyezésekért csatázik. Ha a mezőny végén köröznénk, akkor eljönne az idő, amikor úgy érezném, hogy nem akarom tovább csinálni."

Egyelőre azonban az egyik topcsapatban, a Red Bullban versenyez, és bár időről időre szóba hozzák a Mercedesszel, mint Lewis Hamilton lehetséges utódját,

azt sem zárta ki, hogy teljes pályafutását az energiaitalos csapatban tölti majd.

„Ez könnyen előfordulhat. Természetesen attól is függ, hogy mennyi ideig leszünk versenyképesek és én meddig leszek versenyképes. A győzelem motivál, vagy inkább az, hogy van esélyem nyerni" – utalt arra, hogy egy sokáig nem nyerő Red Bull azért nem igazán lenne vonzó a számára.

Amíg a győzelemért küzdhet, addig a Red Bullnak is könnyebb dolga lesz őt megtartani Forrás: AFP/Javier Soriano

Ami pedig a vb-címeket illeti, abból annyit akar nyerni, amennyi csak lehetséges, de tudja, hogy „ez a csomagtól is függ", ezért reméli, hogy „nyerek majd néhány vb-címet, de soha nem lehet tudni."

Ha pedig majd egyszer távozik a Forma-1-ből, a barátaival szeretne több időt tölteni, csapatot vagy F1-es autót pedig nem venne, helyette más autóban próbálná ki magát.