Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Még van 19 versenyünk összeütközni Verstappennel

2021.05.19. 15:59

Noha többször is folytattak kerék a kerék elleni csatát, Lewis Hamilton és Max Verstappen eddig csak egyszer ért össze az idei szezonban. A hétszeres világbajnok azon lesz, hogy többször ne is koccanjanak, de azt ő sem zárta ki, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezhet.

Az idei szezon eddig Lewis Hamilton és Max Verstappen rivalizálásáról szól, és nagy valószínűséggel a továbbiakban is arról fog szólni. A nézők örömére a világbajnoki címért hajtó kettős az eddigi négy verseny során többször is kerék a kerék elleni csatába bonyolódott egymással, ezek során pedig egyszer össze is ért. Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke szerint csak idő kérdése, hogy a két rivális kiüsse egymást, Hamilton ugyanakkor azon lesz, hogy ezt elkerülje.

Hamilton és Verstappen már többször is egymás mellé került az idénForrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A Mercedes és a Red Bull pilótája közül egyértelműen utóbbi szokott agresszívabb lenni, noha Portugáliában Hamilton sem bánt kesztyűs kézzel az ellenfelével. Imolában a rajt után azonban Verstappen volt az, aki leszorította a hétszeres világbajnokot, akinek a szárnyából le is tört egy darab, majd Barcelonában úgy vetődött be mellé, hogy csakis Hamilton előzékenységén múlt, hogy nem ütköztek össze. Nem tudom, szerintem eddig sikerült jól elkerülnöm az esetleges ütközéseket. Persze még van 19 verseny, amelyeken összetalálkozhatunk, de remélhetőleg nem fogunk”  – nyilatkozta Hamilton a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján, miután felhozták neki a témát és Brown szavait.

A Mercedes világbajnoka Verstappen keménykedése ellenére úgy érzi, hogy tisztelik egymást, miközben úgy látja, hogy riválisa jobban akar bizonyítani. „Szerintem a jó dolog az, hogy megfelelő mértékű tisztelet van közöttünk. Mint tudják, ő talán úgy érzi, hogy sok mindent kell bizonyítania. Ebből a szempontból nem feltétlenül evezünk ugyanabban a hajóban  – mondta, majd rátért arra, hogy ő azért is szokott ilyenkor engedni, mert hosszú távban gondolkodik, ami eddig is bejött neki. – Én inkább azt a mentalitást képviselem, hogy ez egy maraton és nem sprint. Végső soron emiatt olyanok a statisztikáim, amilyenek. Így fogom folytatni a továbbiakban is, és mindent meg fogok tenni, hogy elkerüljem az ütközést vele."

Hamilton a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem változtat a hozzáállásánForrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Noha Hamiltont Nico Rosberggel való csatározása óta nem késztették ekkora harcra, miközben évek óta a Mercedest sem tudta senki ennyire megszorongatni, mint most a Red Bull, a címvédő úgy véli, hogy a hozzáállás tekintetében semmi sem változott. „Minden évben az a cél, hogy mindent kihozzunk magunkból. Egyik év sem olyan, legyen akár két tized vagy öt tized az előnyöd vagy a hátrányod, amelyikben azt mondod, hogy most nem fogok annyit beleadni. Minden évben mindent beleadunk mindent, néha pedig nem a terv szerint alakulnak a dolgok."

„Bizonyos dolgok elvonhatják az ember figyelmét, és akkor nem használja ki a lehetőségeket, vagy nem mindig teljesít úgy, ahogyan szeretne. Ebben az évben nem feltétlenül ez a helyzet. Úgy indult a szezon, ahogy akartam. Alkalmazkodtam a járványhelyzet miatti figyelemelterelés után ahhoz, hogy miként hozzam ki a legtöbbet magamból. Fittebb vagyok, mint valaha, mivel több időm volt edzeni, dolgozni a mentális részen és az autó megértésén.  Összességében szerintem magasabbra emeltem a lécet, és csapatként is ez a célunk" – zárta mondandóját a világbajnoki pontverseny első helyezettje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK