Bottas nem akar a jövőjére gondolni, míg Russell több éves szerződést szeretne

Forma-1, Monacói Nagydíj, szerda, Valtteri Bottas, Mercedes
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 19: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 19, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastien Nogier - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Valtteri Bottas ülésére pályázó George Russell több évre kötelezné el magát 2022-től, kérdés, hogy a Mercedes lesz-e az a csapat, amellyel aláírja új szerződését. Eközben Bottas még egyáltalán nem akar a hosszabbításra gondolni, de azért nem bánná, ha minél előbb tisztázódna a helyzete.

Valtteri Bottas és George Russell lehet az idei átigazolási piac két kulcsfigurája, könnyen elképzelhető ugyanis, hogy előbbi öt szezon után távozik a Mercedestől, utóbbi pedig végre megkapja a lehetőséget, hogy rendszeresen győzelmekért harcolhasson. A döntés – miként azt korábban Russell is jelezte – várhatóan az augusztusi nyári szünet végéig meglesz, a két versenyző eközben pedig teljesen másként áll a témához.

Bottas még nem akar a szerződéshosszabbítás kérdésével foglalkozni Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Míg a Bottas ülésére jó eséllyel pályázó Russell őszintén beszélt arról, hogy milyen szerződést szeretne pályafutása következő szakaszára, addig Bottas Monacóban elzárkózott attól, hogy a jövőjéről és a lehetséges forgatókönyvekről beszéljen, de azt azért így is megerősítette, hogy jobb lenne minél előbb pontot tenni arra, hogy mit fog csinálni 2022-ben. „Hogy őszinte legyek, mindig jobb korábban. Voltak már korán aláírt szerződéseim, és olyanok is, amelyekre túl későn került pont és már szinte zavaró tényezőt jelentettek.

Az augusztusi nyári szünet általában jó határidő, de tényleg nem akarok még erre gondolni. Jelenleg az egyetlen dolog, ami foglalkoztat, hogy versenyeket akarok nyerni."

Bottasnak ez az idén még nem sikerült, miközben az első négy futam során csapattársai Lewis Hamilton pontmennyiségének csak a felét sikerült összegyűjtenie.

Russell nem aggódik a jövője miatt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A továbbra is első williamses pontját hajszoló Russell eközben szívesen nyilatkozott a jövőjéről, és bár abba ő sem ment bele, hogy akár Bottas helyét is átveheti a Mercedesnél (főleg, ha Lewis Hamilton marad), azt elmondta, hogy bárhol is kezdje a következő szezont, szeretne ott néhány évet eltölteni. „A jelenlegi helyzetem, hogy szabadügynökként várom a következő évet, egy jó helyzet.

– utalt a tavalyi szezon után új istállóhoz igazoló riválisokra. – Úgyhogy bárhol is találom magam a következő évben, pár évet ott szeretnék eltölteni, mert fontos ez a konzisztencia a fejlődés és előrelépés miatt."