Társoldalunk:

Verstappen: Többet kell nyernünk, hogy tartsuk a lépést a Mercedesszel

2021.05.18. 10:20

Max Verstappen a körülmények ismeretében jó eredménynek tartja a Spanyol Nagydíjon elért 2. helyet, de úgy véli, több ponton is javulásra van szükségük ahhoz, hogy tartsák a lépést a Mercedesszel.

Két kiemelkedő versenyző csatájáról szól a Forma-1 2021-es világbajnoksága, a címvédő Lewis Hamilton az első négy futam után három győzelemmel és egy 2. hellyel, valamint 14 pont előnnyel vezet Max Verstappen előtt, akinek egy győzelem és három 2. hely a mérlege a Red Bull színeiben.

Szoros a verseny Verstappen és Hamilton közöttForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A mérleg nyelve egyelőre Hamilton és a Mercedes felé billen, de eddig mindegyik verseny nagyon szoros volt, szombaton általában a Red Bull, vasárnap a Mercedes volt versenyképesebb. Így alakult ez legutóbb, a Spanyol Nagydíjon is, Verstappen a verseny elején vezetett, Hamilton viszont megelőzte őt, de a holland pilóta így sem csalódott az eredmény miatt.

„Nekem jó emlékeim vannak, de csapatként nem volt a legsimább hétvégénk, a versenyen sem voltunk elég gyorsak. Ez van, de így is megszereztük a 2. helyet és sok pontot gyűjtöttünk a csapatnak. Még a szezon elején járunk, de igyekeznünk kell és nyomást kell helyeznünk a Mercedesre, hogy elkezdjünk további versenyeket nyerni” – jelentette ki.

Verstappen szerint a Red Bull folyamatosan keresi a fejlődés lehetőségét, két nagyobb területre összpontosítanak, de a munka egyre nehezebbnek ígérkezik, hiszen hétről hétre nagyobb figyelmet kell fordítani a 2022-es autó munkálataira is, ráadásul Monte Carlo és Baku révén két utcai verseny következik, ami nem feltétlenül reprezentatív az autók teljesítménye szempontjából.

„Úgy gondolom, a gumikopás és az autónk általános tempója sem volt elég jó ahhoz, hogy a Mercedes valódi kihívói legyünk. Megelőztem Lewist az 1-es kanyarban, de ha ez nem sikerült volna, akkor simán elhúzott volna. Így, hogy ilyen sokáig vezettem a versenyt, nehezebb volt megemészteni, hogy elvesztettem a győzelmet. Folytatnunk kell a fejlődést” – szögezte le.

Hamilton hősiesen védte a pozícióját Verstappen ellen a 2019-es Monacói NagydíjonForrás: AFP/Boris Horvat

A soron következő Monacói Nagydíj papíron nem a legígéretesebb pálya Verstappen számára, ugyan 2019-ben pont Hamiltont üldözve a 2. helyen ért célba, de egy büntetés miatt hátrasorolták, így továbbra is pályafutása első monacói dobogós helyére hajt. Elmondta, csodálatosnak tartja a vezetést a monacói időmérőn, és reméli, hogy a Red Bullnak ezúttal sima hétvégéje lesz.

„Meglátjuk, hogy elég gyorsak leszünk-e vagy sem, de eddig elég közel voltunk [a pole-hoz], remélem, Monacóban is így lesz – mondta. – Szombaton résen kell lennünk, mert vasárnap általában nagyon nehéz előzni, de sok minden történhet. Szombaton és vasárnap is a legjobbat kell nyújtanunk, hogy a dobogó tetejére kerülhessünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK