Társoldalunk:
Hírlevél

Mercedes: Nem Verstappen az egyetlen jelölt Hamilton utódjának

2021.05.17. 11:53

Lewis Hamilton lehet, hogy jövőre még marad az F1-ben, előbb-utóbb azonban távozni fog a királykategóriából, akkor pedig sokak szerint Max Verstappen léphet a helyébe. Toto Wolff ugyanakkor nem a hollandban látja Hamilton egyetlen lehetséges utódját.

Max Verstappent és a Mercedes-istállót időről időre össze szokták boronálni, a 2022-es szezon előtt pedig ismét felmerül a potenciális lehetőség arra, hogy a most még a Red Bullnál versenyző holland pilóta csatlakozzon a brackley-iekhez. Mindez egészen augusztusig egy eshetőség is lesz, a Mercedes ugyanis a nyár utolsó hónapjáig szeretné tisztázni jövő évi felállását, hogy ne lépjen ugyanabba a folyóba, amibe Lewis Hamiltonnal az idén belelépett. Ám ha a hétszeres világbajnok marad, Verstappen jövőbeni szerződtetése, mint a csapat következő vezére, akkor sem kerül majd le a napirendről. Toto Wolff szerint ugyanakkor más is van, aki majd egyszer Hamilton helyébe léphet.

Verstappen előbb-utóbb a Mercedesnél köthet kiForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Verstappennek 2023 végéig van szerződése a Red Bull-lal, és Hamilton maradása esetén (amire egyre több esély mutatkozik) a Mercedes minden bizonnyal nem fogja őt a csapathoz vinni 2022-re, a 36 esztendős hétszeres világbajnok azonban előbb-utóbb vissza fog vonulni, a nála 13 évvel fiatalabb holland pedig akkor majd átveheti a helyét.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor nem kizárólag Verstappent tartja alkalmasnak arra, hogy a Mercedes következő vezére legyen.

„Az ember mindig figyeli azokat, akik a jövőben a Mercedesbe ülhetnek. Max egyértelműen a jövő egyik fantasztikus csillaga, de nem ő az egyetlen – nyilatkozta az osztrák üzletember a Motorsport.com olasz kiadásának. – Én azt látom, hogy igazán jó fiatal pilóták egy csoportja tör előre, de még nincsenek olyan autóban, amire szükségük van a győzelemhez. Ebből a szempontból jó látni, hogy miként alakulhat ez."

Ami a 2022-es szezont illeti, Valtteri Bottas idei év végi távozása egyre valószínűbbnek tűnik, Wolff azt azonban kizárta, hogy év közben elküldik a finnt. „Valtteri marad a pilótánk, én pedig mindig lojális leszek mindkét versenyzőnkhöz és nem fogom a jövőjüket firtatni. Ugyanakkor mindannyiunknak kötelessége, hogy is mondjam, feltérképezni a lehetőségeinket. Ebből a szempontból pedig minden eshetőséget figyelembe kell vennünk mindkét ülés esetében."

Nem lenne meglepő, ha jövőre már nem Hamilton és Bottas alkotná a Mercedes pilótapárosátForrás: Getty Images/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

Reális forgatókönyv lehet, hogy Bottas helyére a Mercedes két juniorja közül valamelyik, leginkább a Williamsnél versenyző George Russell ülhet, Esteban Ocon sorsáról ugyanis az Alpine dönt. „Van két Mercedes-juniorunk Esteban és George személyében, ami játszik bizonyos szerepet, de eközben a többi feltörekvő fiatalon is rajta tartjuk a szemünket. Jelenleg viszont csak két versenyzőre koncentrálok, Valtterira és Lewisra" – jelentette ki a csapatfőnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK