Vágólapra másolva!
A tavalyi rendhagyó versenyhétvége után idén ismét beengedik a nézőket az F1-es Magyar Nagydíjra. Ezt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára erősítette meg.

Idén ismét részt vehetnek a szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, erősítette meg Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára egy videóban, ami a Facebook-oldalán jelent meg. Néhány héttel ezelőtt Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója már optimista nyilatkozatot tett, az államtitkár viszont meg is erősítette a nyitást.

Ennyien valószínűleg nem lesznek a lelátón, de a védettségi igazolvánnyal a hazai szurkolók bemehetnek majd a pályára. Forrás: Williams Racing

„Így a Hungaroringen szoríthatnak kedvenceiknek a védettségi igazolvánnyal rendelkező hazai szurkolók. A helyszínen drukkolhatunk a királykategória pilótái mellett Michelisz Norbertnek, a kamion Európa-bajnokságon Kiss Norbertnek, a Formula-3-ban pedig Tóth Lászlónak is.”

A Hungaroringen a koronavírus miatt a szokásosnál később indul a közönségrendezvények szezonja, de 2021. június 12-13. között már lesznek éles versenyek a Kamion Európa-bajnokság révén. A következő hónap során a GT Open és a Euroformula Open érkezik a Hungaroringre (utóbbiban versenyez Keszthelyi Vivien is).

A Hungaroringen normális esetben óriási a tömeg. Forrás: Hungaroring

2021. július 30. és augusztus 1. között tartják a 36. F1-es hétvégét, ennek betétprogramja lesz az említett F3-as sorozat Tóth Lászlóval, 2021. augusztus 21-22. között pedig a túraautó-világkupa (FIA WTCR) és annak elektromos betétfutama, a Pure ETCR vendégeskedik Mogyoród mellett.