Vettel úgy érzi, túl lassú ahhoz, hogy pontszerző helyekért küzdjön

Forma-1, Spanyol Nagydíj, időmérő, Sebastian Vettel, Aston Martin
BARCELONA, SPAIN - MAY 08: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR21 in the Pitlane during qualifying for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 08, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Továbbra sem sikerült teljesen összecsiszolódnia idei autójával a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, aki úgy érzi, hogy jelenleg még nincs meg a kellő gyorsasága az önerőből történő pontszerzéshez.

Négy futam után Sebastian Vettel továbbra is pont nélkül áll az idei szezonban. A 2021-re a Ferraritól az Aston Martinhoz szerződő négyszeres világbajnok a Spanyol Nagydíjra megkapta a legújabb fejlesztéseket (csapattársa, Lance Stroll már Portugáliában ezekkel ment), de az időmérőn így is kikapott Strolltól, majd a versenyen is mögötte végzett, jóllehet, a kanadai pilóta sem szerzett pontot. Vettel úgy véli, hogy jelenleg ennyit tudnak, miközben neki is gyorsulnia kell ahhoz, hogy a pontszerző helyekért küzdhessen.

Vettel egyelőre lemaradásban van Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Mindig is azt mondtuk, hogy kell majd neki egy kis idő az autónkban, és mint kiderült, ez valóban így van – nyilatkozta Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke Barcelonában. Vettel a Portugál Nagydíjon nem volt elégedett az AMR21-es egyensúlyával, Szafnauer pedig őt idézve elmondta, „az autó sebessége egy dolog, de el kell találni a megfelelő egyensúlyt és kényelmesen kell éreznem magam benne, ahol még nem tartok", majd hozzátette, hogy „remélhetőleg a Spanyol Nagydíj egy újabb lépés lesz ebbe az irányba."

Ez a lépés a jelek szerint azonban nem történt meg, Vettel ugyanis Stroll mögött két hellyel, a 13. rajtkockát szerezte meg a futamra, majd azon is a 13. helyen végzett. A csalódástkeltő eredmény ellenére Vettel elmondta, hogy

Visszatekintve a futamon csinálhattunk volna ezt-azt másképp, de ezt még ki kell elemeznem. Összességében valószínűleg a valós helyünk az, ahol jelenleg vagyunk."

Vettelt meglepte az Alpine tempójának hiánya a barcelonai futamon Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A négyszeres világbajnok utalt rá, hogy ha néhány hellyel előrébb tudott volna rajtolni, akkor más futama lehetett volna, majd elmondta, hogy mivel nagyon szoros a középmezőny, ha egy kicsit jobban összeszokik majd az autóval, már az is megnyilvánulhat az eredményekben. „Mindenki próbál fejlődni, ezért nehéz nagyobb mértékben előrelépni, mint a többiek. Az Alpine egy kicsit meglepett, mivel nem voltak valami gyorsak a versenyen. Arra számítottam, hogy gyorsabbak lesznek, mert szombaton annyival gyorsabbak voltak. Láthatjuk, hogy milyen szoros a középmezőny, hiszen eközben az Alpha Tauri meg sokkal gyorsabb volt, mint az időmérőn. Minden hétvége egy kicsit más.

A Monacói Nagydíjjal kapcsolatban a veterán pilóta abban bízik, a Hercegség utcái egy kicsit talán megkeverhetik a kártyákat, és azok a csapatok is labdába rúghatnak, amelyek autójának az olyan pályán, mint a barcelonai, jobban kijöttek a hiányosságai.