Hiába a koronavírus, Hamilton sokkal többet keresett az utóbbi egy évben, mint előtte

Forma-1, Lewis Hamilton, Spanyol Nagydíj, Mercedes, csütörtök
BARCELONA, SPAIN - MAY 06: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 06, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton -- Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres világbajnokának keresete közel 30 millió dollárral lett több az utóbbi évben, mint azt megelőzően. Lewis Hamilton ezzel minden korábbinál előkelőbb helyre került a legjobban fizetett sportolók listáján.

A koronavírus-járvány több Forma-1-es csapatot is rendkívül nehéz helyzetbe hozott tavaly, és még az olyan, tehetős istállóknak is meg kellett húznia a nadrágszíjat, mint a Mercedes, a Red Bull vagy a Ferrari. Lewis Hamilton számára azonban hihetetlenül jövedelmező volt 2020 és 2021 első negyedéve. Hogy mennyire, azt a Forbes az utóbbi egy évben legtöbbet kereső sportolóinak listája mutatja, amelyen a brit pilóta karrierje során mindössze másodszor került be az első tízbe.

Hamilton jelenleg a világ 8. legtöbbet kereső sportolója Forrás: Getty Images/Motorsport Images

Hamilton előzőleg 2017-ben szerepelt a tízes listán, akkor 47 millió dolláros kereset szerepelt a neve mellett, ami akkor a tizedik helyre volt elég. 2020. május 1-je és 2021. május 1-je között ezt a járvány ellenére sikerült csaknem megdupláznia, a Forbes szerint ugyanis

összesen 82 millió dollárt vihetett haza, amiből 70 milliót kapott a versenyzésért, 12 millió pedig a különböző szponzorációkon keresztül folyt be a kasszájába

a Tommy Hilfigertől, a Monster Energytől és a Pumától. Az összegbe Hamilton 11 győzelméért kapott bónuszai is beleszámítanak.

A Mercedes versenyzője ezzel az utóbbi egy év nyolcadik legjobban fizetett sportolójának számít a világon, miközben tavaly 54 millió dollárral a 14. lett, azaz most 28 millióval többet keresett.

Nemcsak Hamilton fizetésén nem látszott ugyanakkor a koronavírus-járvány, az első tíz helyezett 1,05 milliárd dolláros összkeresete ugyanis 28%-kal több a tavalyi tízes összkereseténél, és csak néhány millióval marad el a 2018-as, 1,06 milliárd dolláros rekordtól. Akkor Floyd Mayweather profi bokszoló végzett az élen 285 millió dollárral, amit szinte teljes egészében 2017-es, Connor McGregor elleni összecsapásán szedett össze.

Connor McGregort ezúttal senki nem szárnyalta túl a kereseti listán Forrás: FilmMagic/2020 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

Most az ír harcművész McGregor kaparintotta meg az első helyet 180 millió dollárral, mögötte pedig Lionel Messi végzett 130 millióval, míg az argentin zsenit Cristiano Ronaldo követte 120 millióval. Felkerült még a listára az említetteken kívül Dak Prescott amerikaifutball-játékos; LeBron James, az NBA jelenlegi legnagyobb sztárja; Neymar; Roger Federer; Tom Brady és Kevin Durant is. Hamilton közülük az NFL sztárirányítóját és a Brooklyn Nets kosarasát előzte meg.