Társoldalunk:
Hírlevél

Az F1 korábbi vezére elmondta, miért nincs esélye Verstappennek Hamilton ellen

2021.05.12. 19:48

Évek óta nem volt ilyen kiélezett a világbajnoki csata a Forma-1-ben, Bernie Ecclestone azonban már most odaadná az idei vb-címet Lewis Hamiltonnak. Az F1 korábbi vezére azt is elárulta, hogy miért.

Az idei világbajnoki cím alighanem a hétszeres világbajnok, 36 esztendős Lewis Hamilton, és a nála 13 évvel fiatalabb Max Verstappen között fog eldőlni. Noha a holland versenyző sem nevezhető nyeretlen kezdőnek, hiszen az idei már a hetedik szezonja az F1-nen, a korbeli különbség jelentette érettség lehet, hogy előbbi javára billenti majd a mérleg nyelvét, legalábbis a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója és teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint.

Verstappen és Hamilton csatája az egész szezonon átívelhetForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A 90 esztendős üzletember még ha nem is a helyszínről, de természetesen követi az idei szezon történéseit, amelyek Ayrton Senna és Alain Prost egykori rivalizálását juttatják az eszébe. Noha a szezon negyedik futama után még semmi sincs lefutva (a 94 pontos Hamilton vezeti az összetettet a 80 pontos Verstappen előtt), Ecclestone máris úgy érzi, hogy a Mercedes pilótáját nem lehet majd megállítani. „Most ismét két pilóta van ugyanazon a szinten, mint Senna és Prost idejében, de sajnos el kell vennem a vb-cím reményeit ennek a nagyszerű holland harcosnak a szurkolóitól, mivel Hamilton jelenleg jobban vezet, mint valaha és ez Verstappennek is köszönhető” – nyilatkozta a Racingnews365-nek az F1 korábbi vezére.Lewis határozott, makulátlan, higgadt és okos. Nem megy bele parázs csatákba és mindig tisztelettudóan megadja a szükséges helyet az ellenfeleinek."

Ecclestone szerint ez a fiatal Hamiltonra még nem jellemző hozzáállás, illetve a Mercedes-istálló az, ami a hétszeres világbajnok malmára hajtja a vizet. „Mindez még erősebbé teszi őt a pilótafülkében. Verstappen talán egy szinten van vele a vezetési képességek terén, de Lewis mögött van a jobb csapat és technika. Erre a két dologra pedig mindig számíthat."

Verstappennek türelmesebbé kellene válnia?Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Kissé talán meglepő módon Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is hasonlóan látja a Hamilton és Verstappen közötti különbséget, mondván előbbinek nemcsak több szerencséje van, hanem higgadtabb is. „Hamilton is hibázik, ezt láthattuk a portugáliai újraindításnál – utalt az F1-insidernek a portimaói biztonsági autós rajtra, amelynél Hamilton egyszerűen elaludt, így Verstappen megelőzte őt. – Az ő hibáinak azonban nem akkorák a következményei, mint ahogy Imolában is történt. Ez csakis a szerencse miatt van így. Ami azonban biztos, hogy Hamilton még keményebb lett. Ő kivárja az esélyt, miközben Max eléggé temperamentumos személyiség. Vagy hogy másképp mondjuk, türelmetlen. Ez jelenleg egy kicsit Hamiltonnak kedvez."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK