Az F1 korábbi vezére elmondta, miért nincs esélye Verstappennek Hamilton ellen

Forma-1, Spanyol Nagydíj, időmérő, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
BARCELONA, SPAIN - MAY 08: Pole position qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shakes hands with second place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 08, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Évek óta nem volt ilyen kiélezett a világbajnoki csata a Forma-1-ben, Bernie Ecclestone azonban már most odaadná az idei vb-címet Lewis Hamiltonnak. Az F1 korábbi vezére azt is elárulta, hogy miért.

Az idei világbajnoki cím alighanem a hétszeres világbajnok, 36 esztendős Lewis Hamilton, és a nála 13 évvel fiatalabb Max Verstappen között fog eldőlni. Noha a holland versenyző sem nevezhető nyeretlen kezdőnek, hiszen az idei már a hetedik szezonja az F1-nen, a korbeli különbség jelentette érettség lehet, hogy előbbi javára billenti majd a mérleg nyelvét, legalábbis a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója és teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint.

Verstappen és Hamilton csatája az egész szezonon átívelhet Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A 90 esztendős üzletember még ha nem is a helyszínről, de természetesen követi az idei szezon történéseit, amelyek Ayrton Senna és Alain Prost egykori rivalizálását juttatják az eszébe. Noha a szezon negyedik futama után még semmi sincs lefutva (a 94 pontos Hamilton vezeti az összetettet a 80 pontos Verstappen előtt), Ecclestone máris úgy érzi, hogy a Mercedes pilótáját nem lehet majd megállítani. „Most ismét két pilóta van ugyanazon a szinten, mint Senna és Prost idejében, de sajnos el kell vennem a vb-cím reményeit ennek a nagyszerű holland harcosnak a szurkolóitól, mivel Hamilton jelenleg jobban vezet, mint valaha és ez Verstappennek is köszönhető” – nyilatkozta a Racingnews365-nek az F1 korábbi vezére.

Ecclestone szerint ez a fiatal Hamiltonra még nem jellemző hozzáállás, illetve a Mercedes-istálló az, ami a hétszeres világbajnok malmára hajtja a vizet. „Mindez még erősebbé teszi őt a pilótafülkében. Verstappen talán egy szinten van vele a vezetési képességek terén, de Lewis mögött van a jobb csapat és technika. Erre a két dologra pedig mindig számíthat."

Verstappennek türelmesebbé kellene válnia? Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Kissé talán meglepő módon Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is hasonlóan látja a Hamilton és Verstappen közötti különbséget, mondván előbbinek nemcsak több szerencséje van, hanem higgadtabb is. „Hamilton is hibázik, ezt láthattuk a portugáliai újraindításnál – utalt az F1-insidernek a portimaói biztonsági autós rajtra, amelynél Hamilton egyszerűen elaludt, így Verstappen megelőzte őt. – Az ő hibáinak azonban nem akkorák a következményei, mint ahogy Imolában is történt. Ez csakis a szerencse miatt van így.

Ez jelenleg egy kicsit Hamiltonnak kedvez."