Vágólapra másolva!
Egymásra licitálnak az F1-es csapatok a világhírű labdarúgók fogadása terén is: a Spanyol Nagydíjon a Mercedes a Barcelona csatárát, Antoine Griezmannt fogadta, a Ferrari pedig hétfőn Cristiano Ronaldót látta vendégül.

Világhírű vendéget fogadott hétfőn a Ferrari az autógyártó tulajdonosi köréhez köthető Juventus labdarúgója, Cristiano Ronaldo személyében. A portugál sportolót Andrea Agnelli, a klub elnöke és John Elkann, a Ferrarit, valamint a Juventust is irányító Exor elnöke vezette körbe a maranellói gyárban, ahol a focista több utcai autója is készült.

Ronaldo találkozott a Ferrari két pilótájával is, akik szintén a labdarúgás kedvelői: Charles Leclerc származása révén a Monaco szurkolója, Carlos Sainz Jr. pedig a Real Madridért rajong, így számára különösen nagy élmény lehetett a találkozás a focistával, hiszen Ronaldo korábban a királyi gárda játékosa volt.

A sportoló már délelőtt megérkezett a Torinótól körülbelül 300 kilométerre lévő Maranellóba, a túravezetés mellett fotózkodott a helyi dolgozókkal is és olyan hosszúra nyúlt a napja, hogy végül kihagyta a Juventus hétfői edzését is.

A Ferrari akciója pont egy nappal azután zajlott, hogy a Mercedes a Spanyol Nagydíjon az FC Barcelona csatárát, Antoine Griezmannt látta vendégül. A francia játékos láthatóan nagyon élvezte, hogy jelképesen beállhatott a szerelők közé és a garázsból figyelhette a verseny eseményeit, majd közös képeket készített Valtteri Bottasszal és a győztes Lewis Hamiltonnal is.

A Spanyol Nagydíj és általában a Forma-1 jellemzően sok hírességet vonz, de a koronavírus miatt az előző szezon kezdete óta csak a sportág működéséhez elengedhetetlen szakembereket engedték be a pálya területére. A médiára vonatkozó szabályok idén kissé mérséklődtek és Monacóban már nagyobb létszámú közönséget is a lelátókra engednek.

Griezmann fogadása is illeszkedik ebbe a trendbe, az elmúlt másfél év során ő azon kevés vendégek egyike, aki személyesen is részt vehetett a nagydíj eseményein.