Intenzíven ápolják Carlos Reutemannt, expilóta-politikust

Forma-1, Carlos Reutemann, Williams, 1980
Carlos Reutemann, 1980. In the driving seat of a Williams racing car. He drove for Brabham, Ferrari, Lotus and finally Williams in 1980. (Photo by National Motor Museum/Heritage Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Intenzív osztályon kezelik Carlos Reutemannt, aki világbajnoki 2. helyezett volt az F1-es világbajnokságban, majd politikusként is sikeressé vált.

Szerda óta kórházi kezelésben részesül Carlos Reutemann, aki 1972 és 1982 között összesen 146 Forma-1-es nagydíjon indult, 12-t meg is nyert, 45 dobogós helyet szerzett, 1981-ben 2. lett a világbajnokságban a Williams színeiben, előtte háromszor volt 3. a Brabhammel, a Ferrarival és a Williamsszel is.

Carlos Reutemann 1980-ban Forrás: Heritage Images/Getty Images/National Motor Museum

Reutemann 79 esztendős, 2017-ben májrákot állapítottak meg nála, megműtötték, de azóta is súlyos egészségügyi problémákkal küzd és ritkán állt a nyilvánosság elé, pedig sportolói pályafutása után politikusként is sikeres volt, Santa Fé kormányzójának és szenátorának is megválasztották Argentínában.

A helyi kórház szerdán vette fel Reutemannt emésztőrendszeri vérzéssel,

pénteken arról számoltak be, hogy az állapota stabil volt „elfogadható” keringési értékekkel, de ismét belső vérzés merült fel, leesett a vérnyomása és az állapota is romlani kezdett, ezért átszállították őt a Rosario városában lévő Sanatorio Parque intézetbe, ahol további vizsgálatokat és kezeléseket végeznek.

Sportolóként Reutemann 1981-ben a 2. helyezett lett az összetettben, csak a világbajnok Nelson Piquet-től kapott ki és 1976 is emlékezetes időszak volt a pályafutásában, mert a nürburgringi balesete után ő helyettesítette Niki Laudát a Ferrarinál, majd a következő évtől a Scuderia főállású versenyzője lett.

Reutemann és Néstor Kirchner, Argentína korábbi elnöke Forrás: AFP/Alejandro Guerrero

Reutemann az F1 mellett két rali-világbajnoki versenyen is indult hazai pályán, Argentínában, egy szakaszt meg is nyert, és mindkét alkalommal a 2. helyezett lett a versenyen a FIAT és a Peugeot színeiben. A politikusként is sikeres expilótáról 2014-ben készítettünk portrét a Kerékforgatók című sorozatunk részeként.