Társoldalunk:
Hírlevél

Alonsónak még mindig vannak fájdalmai a kerékpáros balesettől

2021.05.09. 07:07

A szezon előtti biciklibaleset néhány utóhatása megszűnt, de van, ami még fáj neki, ez azonban eddig sem akadályozta a vezetésben. Bevallotta, hogy amikor újra kerékpárra ült, kicsit félt.

Nem mondhatni, hogy Fernando Alonso a legszebb napjait idézve tért volna vissza a Forma-1-be. Csúcsformájában valószínűleg simán Esteban Ocon fölé kerekedne az Alpine-nál, egyelőre azonban mind az időmérős párharcban, mind a szerzett pontok számában hátrányban van vele szemben.

A küzdőszellem megvan, de ő maga is elismerte, hogy az első versenyeken a visszaszokás mellett például olyan váratlan problémával szembesült, hogy nem tudott a legprecízebben bemanőverezni a kerékcseréhez. Az F1-től két évig távol lévő spanyolnak további akadályt jelentett egy szezon előtti, február eleji kerékpáros bukás, amiben eltört az állkapcsa, elvesztette néhány fogát, megsérült a térde és a válla is.

Alonso a Spanyol NagydíjonForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Hazai versenye, a Spanyol Nagydíj hetén elárulta, egyes utóhatások egészen idáig gyötörték, és némelyektől még mindig nem szabadult meg. „Jól halad a [felépülés]. Nem kerülöm a témát, és nincs is hatása a vezetésemre, de természetesen szokott fájni a szám, például a hőmérséklet és a légnyomás változásától – nyilatkozta a Marcának. – Emiatt máshogy eszek, máshogy kell elkészíteni az ételeimet."

„Megütöttem a vállam és a térdem is, ami nem igényelt műtétet, de gyógytornát igén."

Mondtam Edo [Bandinellinek, a fizioterápeutámnak], hogy talán ez az első hét, amikor mozgás közben nincs fájdalom.

„Idáig előfordult, de nem akadályozott meg a kemény fékezésben vagy a kormányzásban. Éppen ezért nem beszéltem róla. Már majdnem 100%-os vagyok."

Alonso a pályánForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Alonso elismerte, hogy amikor újra kerékpárra ülhetett, kicsit izgult, de azóta visszaszokott és nem fél az edzés ezen formájától.

„A baleset után egy kábé hónappal pattantam újra nyeregbe, Bahreinben a tesztelésen. Fura volt, nagyon fújt a szél. Kicsit féltem, de pár kilométer után mindent megszoktam" – mondta.

Az elmúlt hetekben már rendesen tekertem, minden rendben ment. Biciklisként mindig biztonságban éreztem magam az utakon, sosem féltem. Még most, a baleset után sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK