Társoldalunk:

Leclerc: Ha előzünk, akkor sem leszünk képesek megtartani a pozíciót

2021.05.08. 18:11

Charles Leclerc úgy véli, a rajtpozíció szempontjából a 4. hely volt a maximum a Spanyol Nagydíj időmérőjén. A Ferrari pilótája nem hiszi, hogy normál körülmények között ennél előrébb végezhet a futamon.

A Ferrari a várakozásoknak megfelelően jól szerepelt a Spanyol Nagydíj időmérőjén, és Charles Leclerc a 4., Carlos Sainz pedig a 6. pozíciót szerezte meg. A maranellóiak ezzel az eddigi legjobb kvalifikációjukat zárták az idei szezonban. 

Leclerc elégedett a 4. hellyel - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A monacói pilóta az eddigi négy lehetőségből harmadszor végzett az időmérő 4. helyén, és csupán a két Mercedes, valamint Max Verstappen tudta megelőzni. Igaz, még a finn versenyzőtől is jócskán, 637 ezreddel maradt el, így nem meglepő, hogy lényegében kihozta a maximumot a lehetőségeiből.

Elégedett vagyok a mai nappal, nem hiszem, hogy ennél több volt benne – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Pozíció tekintetében biztosan nem, köridő szempontjából talán az utolsó szektort nem raktam össze tökéletesen, ezt leszámítva viszont meg vagyok elégedve.”

Ami a vasárnapi futamot illeti, Leclerc rendkívül biztató versenyszimulációt produkált a második szabadedzésen, ennek ellenére nagyon óvatosan fogalmazott. A Ferrari pilótája kijelentette, ha semmi rendkívüli nem történik, akkor nem lát sok esélyt a dobogóra.

„Bármi lehetséges, de reálisan nézve nagyon nehéz lesz – szögezte le. – Normál körülmények között nem igazán hiszem, hogy megtarthatjuk a harmadik helyet, ha esetleg egyszer odakerülünk. Az a cél, hogy a maximumot hozzuk ki az autóból, és ha ez a harmadik pozícióra elég, akkor az lesz belőle.”

Leclerc nem vár csodát a futamonForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Leclerc hozzátette, jelenleg az a legfontosabb, hogy mindkét autóval begyűjtsék a lehető legtöbb pontot. A 23 éves versenyző kiemelte, hogy jó pozícióban vannak, hiszen mindkét McLarent megelőzték az időmérőn, ő pedig a wokingiakat tartja a legnagyobb riválisuknak a mostani idényben.

Sainz ugyan ezúttal nem verte meg Leclerc-t, de a 6. hellyel így is elégedett lehet. A spanyol pilótának végig jó időmérője volt, így lehetőséget teremtett magának arra, hogy zsinórban hetedszer is pontot szerezzen hazai versenyén.

Összességében a csapat jó időmérőt zárt egy olyan pályán, amelyen az autó egyensúlyának és a kanyarokban nyújtott teljesítménynek nagy jelentősége van, az SF21-es pedig jól szerepelt – fogalmazott. – A magam részéről végig erős kvalifikációm volt, és úgy éreztem, hogy képes vagyok meghajtani a kocsit. A Q1-ből sikerült mindössze egy gumiszett felhasználásával továbbmennem, a Q2-ből pedig néhány erős körrel sikerült bejutnunk a legjobb tízbe. A Q3-ban egy jó első kör után javítani akartam, de néhány apróság miatt ez nem jött össze. Ennek ellenére számos pozitívum volt a mai napban, holnap pedig jó pozícióban leszünk ahhoz, hogy harcoljunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK