Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönen a csapat helyett kisfiától kapott eligazítást a balesete után

2021.05.07. 06:04

Kimi Räikkönen számára hamar véget ért a múltheti Portugál Nagydíj, olyannyira, hogy az Alfa Romeo értekezletét sem várta meg a helyszínen. Kisfiától viszont kapott útravalót a történtek után.

Szokatlan hibát követett el Kimi Räikkönen a Portugál Nagydíj elején, egy előzési kísérlet közben nekiment csapattársának, Antonio Giovinazzinak és megsérült az autója, ezért nem is tudta folytatni a versenyt. Az Alfa Romeo törmelékkel szórta tele a célegyenest, ezért a biztonsági autót is beküldték.

Räikkönent otthon várta az értekezlet a baleset utánForrás: Xavi Bonilla / DPPI

A baleset utóélete a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is téma volt, de a 2007-es világbajnok nem akarta latolgatni, hogy mi lett volna, ha a baleset nem történik meg.

Ki tudja, megtörtént – felelte Räikkönen, amikor azt kérdezték tőle, hogy a baleset nélkül mire lett volna képes az autója. – Tulajdonképpen csak az első szárny tört el, de sajnos beszorult a bal első kerék alá és nem tudtam kanyarodni. Nem tudom” – tárta szét a kezeit, hogy elkerülje a spekulációt a portimaói futammal kapcsolatban.

Räikkönen arról sem tudott sok részletet elárulni, hogy mire jutottak a csapatnál a futam utáni kiértékelés során, azt viszont elmondta, hogy kisfiától, Robintól megkapta a magáét a történtek miatt.

Nem voltam ott, úgyhogy nehéz megmondani, hogy miről volt szó – nevetett. – Én megbeszéltem, amit meg kellett azelőtt, hogy elmentem, de egyébként siettünk. Az biztos, hogy közel sem ideális, ami történt, talán az a legrosszabb, hogy a kisfiam azt mondta nekem, hogy amikor gokartozik vagy ilyesmi, akkor ’mindig azt mondod, hogy nézzek előre’, úgyhogy ezt most egy kissé megkaptam tőle.”

A műsorvezető és Giovinazzi annyira nem vette a lapot, a hangulat csak akkor oldódott, amikor egy spanyol kislány megkérdezte tőlük, hogy elsőre sikerült-e megszerezniük a közúti jogosítványukat. Giovinazzi ekkor elkezdte magyarázni, hogy a forgalmi vizsgája sikerült elsőre, de a KRESZ vizsgán egyszer megbukott.

Räikkönen a sajtótájékoztatón ismét ugratta Giovinazzit - GalériaForrás: Xavi Bonilla / DPPI

„Akkor a válasz nem – csipkelődött vele Räikkönen. – Kell mindkettő, nem?” – célzott arra, hogy Giovinazzi próbálta szépíteni a válaszát, majd hozzátette: „Lehet, hogy szerencsés vagyok, de nekem meglett, azon a napon, amikor 18 éves lettem.”      

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK