Bottas reagált a kirúgásáról szóló pletykákra, odaszúrt a Red Bullnak

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes, Spanyol Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - MAY 06: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 06, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas lesöpörte a brit sajtóban megjelent pletykákat azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes esetleg elküldené őt a szezon közben. Még nem tett le az idei világbajnoki címről.

A Mercedesnél versenyző Valtteri Bottas esetleges leváltásáról írt a héten a Daily Mail, a brit bulvárlap egy névtelen Mercedes-mérnökre hivatkozva arról számolt be, hogy a gyárban nyugtalanok a finn pilóta teljesítménye láttán, és már kiszemelték az utódját is George Russell személyében.

Bottas nem tart attól, hogy év közben elküldik Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Bottas valóban nem kezdte jól a szezont, két harmadik helyet és egy kiesést tud felmutatni, bár az utóbbi pont Russell miatt történt, viszont ez sem fedte el a tényt, hogy a Mercedesszel nem a sereghajtók közé tartozó Williams ellen kellett volna csatázni Imolában.

Ettől függetlenül

a Mercedesre nem jellemző, hogy drasztikus lépésekre szánják el magukat

a pilótapáros tekintetében, és Bottas ugyan nem tudja felvenni a versenyt Lewis Hamiltonnal, de a kötelezőt mindig hozta, a közreműködésével a Mercedes 2017 óta is megnyeri a konstruktőri világbajnokságot.

A Spanyol Nagydíj előtti sajtótájékoztatón feltették a kérdést Bottasnak, hogy mi a helyzet a jövőjével kapcsolatban, ő pedig visszautasította a Daily Mail értesülését. „Tudom, hogy a szezon közben nem fognak lecserélni engem – szögezte le. – Csapatként mi nem teszünk ilyet. Szerződésem van az idei évre, szerintem csak egy csapat csinálná ezt meg az F1-ben, és az nem mi vagyunk.”

Bottas a Red Bullra célzott, ami Sebastian Vettel távozása óta többször is pilótát cserélt szezon közben,

öt évvel ezelőtt pont a barcelonai futam előtt fokozták le Danyiil Kvjatot és ültették a helyére Max Verstappent, majd a 2019-es Belga Nagydíj előtt Verstappen csapattársát, Pierre Gaslyt is visszaküldték a Toro Rossóhoz, és kiemelték a helyére Alexander Albont.

Bottas eleinte vezette a Portugál Nagydíjat, de be kellett érnie a 3. hellyel Forrás: Pirelli

„A magam részéről nem érzek nyomást, mivel tudom, hogy miként mennek a dolgok. Mindig beszélnek baromságokat, de ez a sportág része” – összegezte Bottas a véleményét. A kilencszeres futamgyőztes azt is elmondta, szerinte a versenyzők akkor is differenciáló tényezők lehetnek, ha nagy az autók közti különbség, az idei, szoros küzdelemben pedig még nagyobb a jelentőségük.

„Idén nyilvánvaló, hogy ha az ember tempója kissé gyengébb, akkor könnyedén visszaeshet egy-két helyet. Szerintem ennek így kell lennie. Arra törekszem, hogy a lehető legjobb munkát végezzem, ez remélhetőleg meg is látszik majd, és akkor gyorsan elhallgatnak a károgók. Egyetértek abban, hogy ez jó dolog” – utalt a szoros versenyre.

Bottas az idei szezonnak is úgy vágott neki, hogy világbajnok akar lenni, de az első három futamból egy alkalommal sem volt esélye a győzelemre. Ettől függetlenül a hétszeres világelső Lewis Hamilton oldalán is hisz abban, hogy még lehet esélye az idei évben. Az biztos, hogy a Spanyol Nagydíj után nem ő lesz a pontverseny éllovasa, mert már most 27 pont a hátránya Hamilton mögött.

„Még van hátra 20 futam, rengeteg pontot lehet szerezni, úgyhogy biztosan nem adom fel az idei célomat. Hiszem, hogy a kemény munka megtérül, ezért folytatom és továbbra is hiszek magamban. Tudom, hogy jönni fognak az eredmények.”