Társoldalunk:

Hamilton reméli, hogy a tapasztalata segít majd neki Verstappen ellen

2021.05.06. 18:41

Lewis Hamilton szerint az idei világbajnoki címért zajló csata a legszorosabb a közelmúltból, méltatta legfőbb ellenfelét, Max Verstappent és elárulta, mit tart döntő tényezőnek a továbbiak során.

2:1-re áll a futamgyőzelmek terén az idei világbajnoki cím két fő esélyese, az egyéni értékelést 8 pontos előnnyel vezető Lewis Hamilton és kihívója, Max Verstappen. A hétszeres világbajnok egyelőre taktikus versenyzéssel és jó adag szerencsével áll az élen, de a Spanyol Nagydíj előtti sajtótájékoztatón kijelentette, szerinte a mostani csata a legszorosabb a közelmúltból.

Hamilton ezúttal Daniel Ricciardóval volt párban a sajtótájékoztatón - GalériaForrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

„Max kivételesen jól szerepel és kétségtelen, hogy a világbajnoki győzelemre esélyes autója, vb-győztes csapata van, tudják, hogyan kell behúzni az idei évet, ha mi nem tesszük meg – mondta a brit pilóta, aki 2014 óta csak 2016-ban nem lett világbajnok, akkor is csapattársától, Nico Rosbergtől kapott ki.

Hamilton az F1 egyik legrutinosabb versenyzője, 2007 óta mindössze egy versenyhétvégét hagyott ki betegség miatt, és úgy véli, az évek során gyűjtött tapasztalata segít majd neki az idei szezon során, különösen akkor, ha rosszra fordulnak a dolgok.

„Szeretném azt gondolni, hogy a tapasztalat besegít majd, de végül is, az a lényeg, hogy minimális hibával végezzük a munkánkat. A megbízhatóság is kulcsfontosságú lesz az idei év során, aztán láthatjuk azt is, hogy még a leggyorsabb körért járó pontok is jelentőségteljessé válhatnak az év végére.”

Verstappen a sajtótájékoztató egy másik szakaszában elmondta, a szoros küzdelem ellenére nem romlott meg a kapcsolata Hamiltonnal, jól kijönnek egymással és fontosnak tartja, hogy a kölcsönös tisztelet révén el tudják ismerni, ha a másik jól szerepelt. Ettől függetlenül kész megvívni a Mercedes pilótájával a világbajnoki címért.

Verstappen felkészült a csatára - GalériaForrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

„Szerintem izgalmas a csata és persze minden egyes csatát nagyon várok, mert ez a világbajnoki küzdelem része. Végre van egy autónk, ami szerintem képes minden egyes hétvégén jó eredményeket hozni – mondta. – Pályáról pályára változhatnak [az erőviszonyok], ezt most nehéz előre vetíteni, de nagyon élvezetes a szezon.”

„Úgy gondolom, idén eddig jó eredményeket értünk el, és örülök, mert részemről ez már csak jobb lehet. Az autó és az én esetemben is igaz, hogy sohasem lehet elég jó, még akkor sem lenne az, ha megnyertem volna mindhárom versenyt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK