Társoldalunk:

Leclerc: Megfizettem azért, mert nem voltam jó az edzéseken

2021.05.06. 19:23

A Ferrari pilótája szerint önkritikát kellett gyakorolnia a portugáliai szereplése után, de a versenyzéshez való hozzáállásán nem akar változtatni.

Nem szerepelt jól a Portugál Nagydíjon Charles Leclerc, a verseny után el is mondta, hogy szerinte másként kellett volna felépítenie a versenyhétvégéjét, mert a szeles, nehezen kezelhető időjárás közepette nem tudott magabiztossá válni az autóban, ezért a teljesítménye nem javult az elvárt mértékben.

Leclerc a barcelonai paddockban - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyjából arról beszéltem, hogy az erős szél közepette talán más megközelítéssel, lépésről lépésre kellett volna haladnom a hétvégén, de nem ezt tettem – pontosította nyilatkozatát. – Próbáltam a határig nyomni rögtön az első szabadedzéstől, de küszködtem az autóval, sohasem lettem magabiztos, amire építkezhettem volna a hétvége további szakaszában.”

„Ilyen körülmények közepette megfizettem azért, hogy a szabadedzéseken túlságosan következetlen voltam, úgyhogy ilyen esetben talán változtatnom kell a hozzáállásomon, de más versenyeken egyelőre nem tervezem ugyanezt” – utalt arra, hogy ha a szeszélyes időjárás nem befolyásolja az autó viselkedését, akkor jónak érzi az eddigi munkamódszerét.

A Ferrarinak az sem kedvezett Portimaóban, hogy a Pirelli keményebb keverékű abroncsokat szállított a hétvégére, és a Scuderia nem is tudta rendesen kiismerni az abroncsokat. Leclerc küszködött a kemény keverékkel, Carlos Sainz pedig nem tudott pontot szerezni úgy, hogy a második etapjára közepeseket kapott.

„Nem hiszem, hogy ez aggasztó lenne a számunkra – mondta. – Az biztos, hogy a közepeseken küszködtünk, versenyzőként talán valamit jobban kellett volna csinálnunk, de más ötleteink is vannak, hogy mi lehetett az ok, ezeket még vizsgáljuk. Mindig sokáig tart kielemezni az adatokat, most ezzel foglalkozunk, de nincs semmi aggasztó.”

Sainz a versenyig jobban állt Leclerc-nél Portugáliában, de a gumitaktika nem vált be a számára - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A szezon negyedik futama, a Spanyol Nagydíj előtt a Ferrari a konstruktőri világbajnokság 4. helyezettje, 11 ponttal marad el a dobogó alsó fokán lévő McLaren mögött. Egyéniben egyelőre Leclerc áll jobban, a monacói pilóta az 5. helyezett, az ő ellenfele leginkább Lando Norris, a brit pilóta egyelőre a 3. helyet tartja 9 pontos előnnyel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK