Társoldalunk:
Hírlevél

Megtalálta új munkahelyét a Renault korábbi F1-es csapatfőnöke

2021.05.05. 16:33

Miután némileg meglepő módon nem kapott szerepet az Alpine-ná alakuló korábbi F1-es Renault-csapatnál, Cyril Abiteboul, a gárda korábbi csapatfőnöke ismét munkába állt, ráadásul új szerepkörének is van köze az F1-hez és a franciák együtteséhez.

A Renault-istállót éveken át csapatfőnökként inkább több, mint kevesebb sikerrel irányító  Cyril Abiteboul a csapat Alpine-ná alakulása előtt távozott, noha a kezdeti hírek arról szóltak, hogy maradni fog az istállónál, csak nem csapatfőnöki szerepben. Az enstone-i istálló ezt követően nem is nevezett ki közvetlen utódot, hanem átstrukturálta a menedzsmentet, amelyben jelenleg nincs csapatfőnöki tisztség.

Abiteboul nem tudott egyről a kettőre lépni a Renault-valForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Az azóta eltelt hónapok során Abiteboult szóba hozták már a Peugeot WEC-programjával és az Alfa Romeo istállóval is, végül azonban egyik sem lett a szakember új állomáshelye, helyette a Mechachrome motorsport tanácsadójává nevezték ki. A Mechachrome neve ismerősen csenghet a motorsportot kedvelőknek, a cég ugyanis évtizedek óta dolgozik együtt a Renault-val, amelynek motorjai a gyártó 1997-es kiszállása után egy éven át Mechachrome néven futottak a Williams autóiban.

A cég az idei szezonban is számos jelentős elemet gyárt az Alpine F1-es erőforrásához, emellett pedig az F2-nek és az F3-nak is kizárólagos motorszállítója.

Abiteboul így közvetve kapcsolatban marad az F1-gyel is. Szerepköre a Mechachrome motorsport érdekeltségeinek középtávú stratégiájának kidolgozása lesz. „Büszkék vagyunk, hogy Cyril támogatását és szakértelmét tudja nyújtani az ezen tevékenységünkben részt vevő csapatoknak, amely 1983 óta támogatják a különböző nagy presztizsű márkákat a motorsport legmagasabb kategóriáiban, mint amilyen az F1, F2, F3, hosszú távú versenyzés és a rali. A Mechachrome-csoportnak meg kell értenie a trendeket és lehetőségeket ebben a szektorban, hogy összeegyeztesse azokat a teljes cég céljaival és a más érdekeltségeiben végbemenő változásokkal" – nyilatkozta Christian Cornille, a Mechachrome vezérigazgatója.

Nem veszi át Frédéric Vasseur helyét az Alfa RomeónálForrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

Abiteboul emellett csatlakozik a HCVC nevű kockázati tőketársasághoz is, mint kockázati partner, hogy a motorsportban szerzett tapasztalatával segítsen a cégnek befektetni a mobilitási szektorban. „Izgatott vagyok, hogy új technológiák felkutatásában és fejlesztésében, valamint innovatív megoldások megtalálásában kamatoztathatom a tapasztalatomat" – mondta Abiteboul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK